L’UdA rep el guardó Olympe de Gouges per a la promoció de la igualtat

La iniciativa es va començar per adreçar el camí cap a l’obligatorietat que marcarà el nou text legislatiu pel que fa a les empreses i entitats, i es continuarà més enllà d’aquestes recomanacions que pugui donar la llei

Entrega del guardó Olympe de Gouges a l'UdA.
Entrega del guardó Olympe de Gouges a l'UdA. SFGA

La Universitat d’Andorra (UdA) ha rebut el guardó Olympe de Gouges, que premia les entitats del país per la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral, així com l’aprovació de plans d’igualtat dins de la seva organització. La ministra d’Afers Socials i Igualtat, Judith Pallarés, ha explicat que es va començar aquesta iniciativa com una forma d’adreçar el camí cap a l’obligatorietat en aquest sentit que es reflecteix al nou text legislatiu. Malgrat això, s’espera continuar amb el guardó més enllà de les recomanacions.

L’entrega del guardó s’emmarca, des de l’any 2017, en els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones. Aquest any ha estat l’UdA l’única entitat en presentar el seu pla d’igualtat i, per tant, ha estat l’escollida per rebre’l. “Ajuda a les entitats a pensar en moltes coses que, de vegades, no es pensen en el seu dia a dia”, ha explicat Pallarés. Un dels objectius d’aquest acte, que és obert al públic, és precisament donar a conèixer les iniciatives per a la igualtat, “que cada cop la societat s’impliqui més en aquests canvis tan necessaris”.

Així mateix, el guardó es va fer pensant ja en el camí que hauria de prendre la implementació dels plans d’igualtat dintre de les empreses de més de 50 treballadors. Pallarés ha assegurat que es tracta d’una iniciativa “molt interessant”, i que es continuarà amb ella més enllà de les obligacions i recomanacions que s’inclouen dintre de la llei, “per poder incentivar encara més que es facin”. El premi Olympe de Gouges ha estat una forma perquè les empreses “comencessin a treballar a plans d’igualtat, sobretot per la qüestió de la bretxa salarial o com actuar en situacions d’assetjament en no tenir certs protocols”.

L’acte de lliurament del guardó ha anat seguit de la projecció de la pel·lícula ‘Per raó de sexe’, dirigida per Mimi Leder i estrenada el 2018. Tot i això, els actes de celebració tindran continuació el 23 de març, a les 19 hores, amb una taula rodona participativa sota el títol ‘Trencant el sostre de vidre. Implementació de la nova llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending