Si rep un whatsApp oferint-li feina no se n’alegri, és una estafa

Allau de missatges a telèfons andorrans a través de l’aplicació gratuïta d’un intent de frau que pretén segrestar les dades del mòbil

Un exemple de missatge.
Un exemple de missatge.

Si rep un missatge de text a través de l’aplicació mòbil whatsApp a partir del qual li ofereix una feina, no pensi pas que ha estat de sort. I, sobretot, no faci res amb el missatge que no sigui bloquejar-lo, esborrar-lo. En tot cas, no responguin ni li facin cap mena de seguiment. És una estafa. Pretén segrestar les dades del mòbil.

Aquest matí s’està detectant una allau de missatges a telèfons andorrans. Diversos usuaris que han rebut el whatsApp ho estan advertint a través de les xarxes socials. El missatge, idèntic en tots els casos, està escrit en català. Però normalment el missatge previ està amb anglès. L’emissor és un telèfon estranger i la imatge del contacte sol correspondre a un dibuix manga, habitualment d’un rostre femení.

El missatge ve a dir que s’ha estat seleccionat per una feina que pot ser parcial o a temps complet i remunerada amb entre 100 i 500 diaris o un salari mensual d’aproximadament 1.000 euros. Cal anar en compte en no caure en la trampa i no voler fer el seguiment del contacte que inclou el missatge.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending