Segellat l'acord per utilitzar les instal·lacions del Pas de la Casa en cas d'emergències

El comú d'Encamp i Protecció Civil han signat el conveni que permetrà disposar d'un alberg provisional en cas de necessitat

Cristian Pons i Laura Mas després de la signatura de l'acord.
Cristian Pons i Laura Mas després de la signatura de l'acord. PROTECCIÓ CIVIL ANDORRA

El director de Protecció Civil, Cristian Pons i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas han signat l'acord que permetrà que es puguin utilitzar les instal·lacions del Pas de la Casa en alberg provisional en situacions d'emergència.

La iniciativa forma part d’un projecte impulsat pel departament de Protecció Civil que busca disposar d’un desplegament estratègic d’aquest tipus d’albergs provisionals. L’objectiu s’emmarca en les accions de prevenció i planificació que es duen a terme des d’aquest departament amb la col·laboració d’altres administracions públiques per anticipar-se a situacions excepcionals o d’emergència. La Creu Roja Andorrana s’encarrega de donar suport logístic. L'objectiu és estar  preparats per donar una resposta adaptada i organitzada en cas de necessitar aquest tipus d’equipament en qualsevol part del territori nacional.

En aquest sentit, s’ha prioritzat el Pas de la Casa donades les particularitats de la carretera que l’uneix amb França –especialment a l’hivern–. La instal·lació podrà acollir fins a 100 persones en situacions de vulnerabilitat provocades principalment per grans nevades tot i que no també podrien activar-se en altres emergències. Consta d’espais de descans, assistència mèdica, higiene, restauració i lleure.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending