La recuperació del nombre de pernoctacions enflila la població flotant fins als dotze milions

Equival a un +91% si es compara amb el mateix període anterior i mostra una plena tornada a la normalitat després de la pandèmia

Turistes en l'accés al pont tibetà de Canillo.
Turistes en l'accés al pont tibetà de Canillo.

La població flotant durant l’any 2022 ha estat de 12.454.418 persones, equivalent a un +91% si es compara amb el mateix període anterior. L’augment de la població flotant respecte a la xifra de l’any anterior s’explica, en gran part, per la recuperació del nombre de pernoctacions al Principat acompanyat per l’augment de la mitjana anual d’autoritzacions de treballadors temporers i, en un segon pla, per l’augment dels visitants sense pernoctació

Si es realitza un anàlisi mensual, per als anys anteriors es veu de manera molt clara com la població flotant mostra com les xifres s’han recuperat totalment després del descens patit durant els anys 2020 i 2021, principalment causat per la pandèmia.

La població estacional durant l’any 2022, per la seva part, ha estat de 15.296.471 persones, el que equival a 41.908 persones al dia. Això es tradueix en què, durant l’any 2022, en equivalència a temps complert anual, el Principat va multiplicar un 51,4% la seva població estimada.

La població equivalent, és a dir, la població resident a temps complert anual al Principat que generaria la mateixa necessitat de recursos és de 117.480 persones, el que suposa un increment respecte a l’any 2021 del 19,6%.

Etiquetes

Comentaris

Trending