La realitat virtual del videojoc s’estrena en l’era postcovid

El pavelló del Prat Gran serà enguany, per les obres de manteniment al Prat del Roure, l’escenari de la tretzena edició del saló que organitza Andorra Telecom amb l’aliança del comú d’Escaldes i la Universitat d’Andorra

El rètol del Saló del Videojoc.
El rètol del Saló del Videojoc. ARXIU

“El precovid és un món, el postcovid tot un repte.” La frase és del director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, durant la presentació de la tretzena edició del Saló del Videojoc. La novetat més novedosa, més enllà que amb la normalitat postpandèmia no hi haurà restriccions, és que l’escenari del saló serà al Prat Gran, a Escaldes. La sala del Prat del Roure està en obres i no pot acollir el certamen. Per cert, el saló es farà del 24 al 26 d’aquest mes i si s’hi apropen 4.000 persones “estarem contents”. Abans de la pandèmia s’havia arribat a 6.000 assistents.

En la presentació del saló, que enguany no tindrà cap ‘youtuber’, ni cap ‘influencer’, ni cap similar com a aliat, hi han intervingut l’esmentat Jordi Nadal al costat de la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, o el rector de la Universitat d’Andorra (Ud’A), Miquel Nicolau. La universitat oferirà dues formacions específiques els dies del saló. Formacions més o menys tècniques, és clar, en un camp que ofereix moltes possibilitats. “La tecnologia no és ni divina ni demoníaca”, ha ressaltat Nicolau, que ha destacat la “molta utilitat educativa” que pot tenir.

Jordi Nadal, Rosa Gili i Miquel Nicolau.
Jordi Nadal, Rosa Gili i Miquel Nicolau. Toni Solanelles

El vessant educatiu de la tecnologia ha estat ressaltat pels tres ponents. “Hem de fer una crida perquè la gent vagi al saló i s’apunti al tren de la formació en tecnologia per fer un planeta més sostenible”, ha esperonat el rector de l’Ud’A, que ha reivindicat el paper de la dona. O més encara, ha incitat, demanat, sol·licitat, que es despertin vocacions tecnològiques femenines. La tecnologia, ben portada, és la base de molts altres camps.

Nadal ha destacat el fet que durant el saló es podran provar les ulleres de realitat virtual que Sony presenta el dia 22, tot just un parell de dies abans de l’inici del saló, on hi hauran una dotzena de tornejos diferents. Per cert, que el certamen s’atura una hora durant els migdies perquè s’havia comprovat que l’afluència era molt baixa. “I logísticament ens va molt bé”, ha reconegut el director general d’Andorra Telecom, que ha afirmat que el canvi d’emplaçament no suposa un gran problema atès que del Prat del Roure al Prat Gran no hi ha una gran distància. Ni virtual ni real.

Comentaris (1)

Trending