Qualsevol decisió sobre l’oci nocturn s’aparca fins al setembre i vinculada a una altra prova pilot

Responsables del ministeri de Salut mantenen una trobada amb representants dels locals on es van fer les dues ‘festes’ que no han revelat cap mena d’afectació

Participants en la prova del juliol esperant per entrar a l'Eivissa Experience.
Participants en la prova del juliol esperant per entrar a l'Eivissa Experience. altaveu media

Fins al setembre anant bé no es posarà sobre la taula la possibilitat d’obrir el sector de l’oci nocturn i sempre condicionat no només a l’evolució de la pandèmia sinó també a la celebració d’una nova prova pilot prèvia el disseny de la qual s’acordarà en el seu moment i que tampoc no es farà fins a després de les setmanes àlgides de l’estiu.

Així ho han indicat els responsables del ministeri de Salut que de forma telemàtica s’han reunit aquesta tarda amb representants dels dos locals on ara fa poc menys d’un mes es van fer sengles proves. La trobada ha servit per facilitar als titulars dels establiments totes les dades relacionades amb aquella prova, que es va fer amb reserva prèvia d’accés, pauta completa de vacunació o test d’antigen negatiu i mascareta.

Imatge de la nit en què es va fer la prova pilot.

Relacionat

Salut opta per mantenir tancat l’oci nocturn “en l’estadi actual de la pandèmia”

Com tant el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, fa uns dies, com ahir mateix va dir el cap de Govern, Xavier Espot, la prova no ha comportat cap increment dels contagis i, de fet, directament relacionades a les celebracions controlades organitzades a l’Eivissa Experience i a Kapital no s’ha donat cap contagi. N’hi ha dos per contacte amb un positiu però deslligats totalment de les celebracions als locals. A més, durant els cribratges previs es van detectar dos positius que ja van quedar fora de les festes.

No obstant, segons fonts del sector, més enllà de les dades poques qüestions més s’han discutit aquest migdia. Tot està en l’aire i ni tan sols s’ha donat resposta a la petició de poder allargar una mica més l’horari per als locals que en format de bar puguin servir consumicions. Fins al setembre no es preveu adoptar cap decisió nova i, per tant, anticipar què pot passar es preveu molt complicat hores d’ara.

Comentaris

Trending