La pujada de preus afecta el 88% de la població

Han hagut de reduir en despeses en productes de primera necessitat com són els aliments, subministraments de llum i calefacció i en roba

Comentaris

Part de la població ha de prescindir de determinats productes alimentaris.
Part de la població ha de prescindir de determinats productes alimentaris. T. S.

La pujada de preus ha afectat el 88% de la població segons els resultats de l'enquesta de l'Observatori del segon semestre del Grup de Recerca Sociològica. No anar de vacances, reduir en el subministraments bàsics de la llar com la calefacció, l'aigua i l'electricitat o limitar l'activitats extraescolars són algunes de les accions que es duen a terme.

Els enquestats també afirmen que han rebaixat els àpats fora de casa, han agafat menys el cotxe -pel preu del carburant-, i més el transport públic i, fins i tot, s'han deixat o han posposat proves mèdiques.i han anat menys al dentista.

El coordinador de Sociologia d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó indica que, per professions, els treballadors que més han notat l'increment dels preus són els de la construcció, hostaleria i comerç però també administratius. Per nacionalitats, el col·lectiu amb més dificultats és el portugués que és també el que més està marxant del país en els darrers mesos mentre hi ha una arribada de residents d'altres nacionalitats, sobretot francesos.

En l'enquesta també es destaca que surt menys amb els amics o no es va amb la mateixa freqüència al cinema o al teatre. En relació amb aquelles famílies amb fills, una de cada quatre ha reduït despeses a casa, principalment les relatives a la roba. Micó opina que s''ha de veure si hi ha persones que han hagut de canviar els hàbits o d'altres que directament no s'ho poden permetre.

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending