Protecció Civil activa una prealerta per un episodi de vent i tempestes

Des del departament es recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses per l'avís taronja d'aquest diumenge a la tarda

Mapa de prealerta per avís taronja.
Mapa de prealerta per avís taronja. SERVEI METEOROLÒGIC D'ANDORRA

El departament de Protecció Civil ha activat, per mitjà de les xarxes socials una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest diumenge al matí l'avís taronja per un episodi de vent i tempestes. Es preveu que durant la tarda l'activitat convectiva prengui un caràcter més violent que els darrers dies, provocant diversos episodis tempestuosos.

El Servei de Meteorologia apunta que l'episodi que es preveu més violent sigui el primer, que pot aparèixer de manera sobtada. Així, el vent pot arribar a ràfegues de 100km/h i pot ploure amb intensitat, acumulant entre 10 i 15 mm en 30 minuts i fins a 40 mm en total. Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, evitar activitats a l'exterior en zones de muntanya i extremar la precaució en general.

Aquesta previsió de mal temps ha obligat a avançar una hora el programa d'actes de la visita del president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa que inclou una activitat al Parc Central d'Andorra la Vella.

WhatsApp Image 2022 06 12 at 11.06.50 AM
Avís de Protecció Civil

Comentaris

Trending