El preu del pa s’encareix entre 20 i 50 cèntims per peça per culpa de les matèries primeres

La guerra entre Ucraïna i Rússia està fent augmentar el cost de molts productes i ja repercuteix directament en els consumidors finals

Barres de pa en un supermercat.
Barres de pa en un supermercat.

El conflicte entre Rússia i Ucraïna ja repercuteix en els productes bàsics de la societat. Aquest és el cas del pa que en els darrers dies ha pujat de preu, de mitjana, entre 20 i 50 cèntims, perquè les matèries primeres -farina, oli o mantega- també hi han fet, a banda de la llum o el transport de la mercaderia.

Comprar el pa, des de fa uns dies, resulta més car, en concret entre 20 i 50 cèntims. Així ho han confirmat des de diferents establiments que han lamentat que no els hi ha quedat més remei que pujar preus després de “l’encariment de les matèries primeres”. En aquest sentit, des d’Art i Pa, la seva responsable, Vania da Silva, ha assegurat que “la mantega, l’oli, la farina, la llum, el transport ha pujat. Tot allò que necessitem per elaborar el pa s’ha encarit”, tot i que ha puntualitzat que, “encara no ho hem fet”, però “ben aviat ho farem, no tenim una altra opció”, ha lamentat, deixant clar que ja han carregat ells un temps el cost afegit sense repercutir-ho al consumidor.

En el mateix sentit, des de l'Spigata també s’han referit a l’increment dels costos de producció com a conseqüència directa de la pujada de preu d’un producte bàsic com és el pa. “És veritat que la gent es queda sorpresa quan nota aquest increment. En general no fan cap comentari, però se’ls hi nota a la cara, però també crec que són conscients que tot ha pujat”, han apuntat des de l’establiment.

En els supermercats aquest increment també és evident, una bossa de panets que abans podia costar 1,40 euros, ara el seu preu és d’1,70. Aquí els clients sí que ho han notat, sobretot, aquells que compren sempre el mateix producte. “Per la mateixa barra de pa ara haig de pagar 25 cèntims més”, assenyalava una de les clientes a la sortida de l’establiment. “Quin remei, els pagarem, és un producte que la gent el compra cada dia. La vida cada dia està més cara”, lamentava la mateixa dona.

Aquest és només un dels productes que han experimentat un augment de preus des de l'esclat del conflicte entre Rússia i Ucraïna i que porta des de fa més de dos mesos. Els carburants van ser els primers a experimentar un increment dels preus, però ara ja sí que es nota en productes bàsics.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending