Poca gent es casa davant de notari

La Llei de persona i família permet que des del passat 18 de febrer els cinc notaris puguin també oficiar casaments civils, que fins ara només podien fer els comuns, això sí, de moment, la xifra és molt baixa

Dos nuvis el dia del seu casament
Dos nuvis el dia del seu casament

Els notaris poden oficiar casaments des del 18 de febrer, però, de moment n’han oficiat molt pocs. El president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana exposa que alguns els tenen en ‘stand by’ perquè les parelles que es vulguin casa han de venir amb l’expedient prematrimonial autoritzat pel Registre Civil.

La Llei de persona i família aprovada el mes de juliol de l’any passat permet que els notaris també puguin oficiar casaments des del 18 de febrer. Fins ara, només ho podien fer els cònsols majors, o per delegació, els menors o els consellers de comú si és una cerimònia civil. En els gairebé tres mesos des d’aquesta possibilitat, els cinc notaris han realitzat molt poques bodes i que es podrien comptar amb els dits d'una mà.

El president de la Cambra de Notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, ha explicat que durant aquest mes de maig n’hi ha algun de previst. En aquest sentit, recorda que les parelles que volen contraure matrimoni “han de portar l’expedient prematrimonial autoritzat pel Registre Civil i, per això, d’altres casaments els tenim en espera”.

Considera que el fet que els notaris puguin oficiar cerimònies civils “permet ampliar el ventall i suposa una oportunitat més per als ciutadans que es volen casar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending