La Covid dispara la xifra de voluntaris fins als 762

La mobilització ha estat molt elevada tot i la suspensió de la majoria d'actes i esdeveniments a causa de la pandèmia

Comentaris

La pandèmia ha fet augmentar el número de voluntaris.
La pandèmia ha fet augmentar el número de voluntaris. ARXIU

Tot i que la situació excepcional derivada de la Covid-19 no ha permès la celebració de la majoria d’actes i esdeveniments durant l’any 2020,  la mobilització de voluntaris ha estat molt elevada i supera amb escreix la d’anys anteriors arribant als 762  que han participat majoritàriament en tasques relacionades amb la pandèmia. La borsa de voluntaris inscrits per col·laborar en els diferents esdeveniments, actualment se situa en 284 persones.

Segons les dades del departament d'Estadística del Govern que s'inicien el 2010, l'any passat va ser el de més participació de voluntaris, superant la màxima que fins ara era la de l'any 2016 amb 756.

A partir d'aleshores es va iniciar un descens amb 670 (2017), 610 (2018) i 562 (2019) fins al repunt de l'any passat.(762). A banda de les activitats relacionades amb la pandèmia, durant el 2020 els voluntaris van participar amb quatre actes per 14 l'any 2019 de tipus social, cultural, esportiu o medi ambiental.

Les dades son transmeses amb periodicitat anual dels esdeveniments gestionats des de l’Àrea competent en Voluntariat, del ninisteri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, tractades i revisades pel departament d’Estadística del Govern. No inclouen altres entitats del país que treballen amb voluntaris o des del voluntariat.

Etiquetes

Comentaris

Trending