Nou rècord de població: s’estima que Andorra ja frega els 84.000 habitants

Les 83.990 persones registrades a finals de juliol suposen un increment del 4,3% en el darrer any, liderat per Canillo, Encamp i la Massana, i és la dada més elevada des que els censos comunals es tamisen amb altra informació administrativa

Una imatge de Canillo des del Roc del Quer.
Una imatge de Canillo des del Roc del Quer. Comú de Canillo

La població estimada del país frega ja les 84.000 persones. Això suposa un increment del 4,3% en un sol any. Les parròquies que lideren aquesta evolució a l’alça són Canillo, Encamp i la Massana mentre que, per nacionalitat, l’increment d’espanyols i francesos compensa la caiguda, d’un 1%, dels residents portuguesos. Es tracta de la xifra més elevada des que es recopila aquesta informació, diferent de la dels censos parroquials.

Així es desprèn de les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística. A 31 de juliol, al país hi vivien 83.990 persones. Això suposa un 0.6% més que al juny i, sobretot, un salt de gairebé 3.500 habitants en un any. La pujada és del 4,6%. Des que Govern va començar a diferenciar entre el que es considera població estimada de la dada sumatòria de les xifres dels censos parroquials, no s’havia registrat una xifra tan elevada.

El creixement d’aquest darrer any el lideren principalment tres parròquies. A Canillo hi viuen ara un 13,1% més de persones que el 31 de juliol del 2022, mentre que el salt a Encamp ha estat del 5,3% i, a la Massana, del 5,1%. De fet, les set divisions territorials del país presenten xifres a l’alça, amb Sant Julià de Lòria com la més modesta: 1,7%.

En canvi, per nacionalitat es confirma la tendència a un petit descens de la població portuguesa. Els 8.716 lusitans registrats a finals del mes passat suposen una reducció de l’1% en comparació a un any enrere. En canvi, es manté a l’alça l’arribada d’espanyols (+2,3%) i de francesos (+5,9%). També creix, tot i que de forma més moderada, la població amb passaport andorrà: +0,4%.

Comentaris (17)

Trending