Molta afluència a la benedicció de vehicles per Sant Cristòfol

La festivitat del patró dels conductors coincideix amb la Festa Major d'Anyós

Mossèn Pepe Chisvert beneeix un vehicle comunal a Sant Julià de Lòria.
Mossèn Pepe Chisvert beneeix un vehicle comunal a Sant Julià de Lòria. Altaveu

Andorra celebra aquest divendres la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors. Els mossens han beneït els vehicles i han regalat als conductors una medalla, un clauer o una estampa. Com ja és habitual els principals protagonistes han estat els conductors professionals, els vehicles dels diversos serveis públics i les autoescoles. Hi ha hagut molta afluència, especialment a Sant Julià de Lòria.

El poble d'Anyós celebra també la benedicció d’automòbils, motos i tota classe de vehicles de motor en honor al patró dels automobilistes i protector dels viatgers, Sant Cristòfol. Coincideix la festivitat amb la celebració de la Festa Major del poble, on hi ha edificada una església romànica del segle XII consagrada a Sant Cristòfol que acull una pintura mural datada del segle XVI dedicada al sant. A Canillo, la cita ha estat a la plaça Carlemany de la població, on mossèn Ramon ha estat l'encarregat de la benedicció.

A Sant Julia de Lòria, mossèn Pepe acompanyat de tres escolanets ha beneït els cotxes que aquest any han estat nombrosos, fent que la cua arribés durant algunes estones fins a la plaça Major.

Etiquetes

Comentaris

Trending