La mare dels quatre menors del ‘segrest parental andorrà’ demanda la Generalitat

La dona lluita per recuperar la custòdia dels infants, que de moment estan ingressats en un centre d’acollida de Tarragona on els poden visitar a estones els dos progenitors

La mare dels infants a la porta del centre on estan ingressats.
La mare dels infants a la porta del centre on estan ingressats.

La mare dels quatre menors que a principi d’any el seu pare va endur-se de Mont-roig del Camp, entre Cambrils i Reus, fins al Principat, on van estar més o menys reclosos durant dos mesos i mig, ha demandat el departament de la Generalitat que ostenta hores d’ara la custòdia dels infants. La dona, de nacionalitat italiana i que aquest dimarts es va plantar davant el centre on els petits estan ingressats, considera que s’està retenint els seus fills de forma innecessària.

La direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de l’administració catalana custodia els quatre menors, d’entre tres mesos i quatre anys en el moment de la sostracció o segrest parental, en un centre d’acollida de Tarragona, des que el 16 de març va ser detingut el pare de les criatures, també de nacionalitat italiana, quan creuava la frontera hispano-andorrana. L’ingrés al centre i la custòdia de la DGAIA es du a terme, segons fonts del assessors jurídics de la dona, el despatx Pineda-Del Olmo, per una ordre administrativa. Ara, la mare de la canalla pretén obtenir una decisió judicial que canviï la situació. La pàtria potestat la mantenen els progenitors, inclòs l’home que va ser detingut per ordre d’un jutjat de Reus especialitzat en temes de violència domèstica i de gènere.

La dona aquesta tarda davant del centre on hi hauria acollits els seus fills.

Relacionat

La mare dels quatre menors ‘segrestats’ a principi d’any a Andorra manté la seva lluita

De fet, segons les fonts legals consultades, tant la mare com el pare de les criatures les han pogut anar a veure al centre d’acollida on estan ingressats. Això sí, de forma parametritzada. A estones concretes i sota vigilància, si escau, dels responsables del centre. Aquest fet no deixa de sorprendre tant la mare com els seus advocats, que consideren fora de lloc que el pare, que va ser detingut per sostreure els infants, pugui visitar-los com si res.

I això que segons els assessors legals de la dona, que tenia la intenció de quedar-se plantificada davant el centre d’acollida i iniciar una vaga de fam que l’Altaveu no està en condicions de poder confirmar que realment s’estigui duent a terme, el mateix jutjat de Reus que va ordenar la detenció del pare dels nens i nenes també va dictar una ordre de protecció de la dona respecte de la seva ex-parella. O el que és el mateix, li va imposar una ordre d’allunyament.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending