La mare dels quatre menors ‘segrestats’ a principi d’any a Andorra manté la seva lluita

La dona italiana es presenta al centre d’acollida on hi ha ingressats els seus fills per ordre judicial amb la intenció de quedar-s’hi fins que no li entreguin els petits

La dona aquesta tarda davant del centre on hi hauria acollits els seus fills.
La dona aquesta tarda davant del centre on hi hauria acollits els seus fills.

El cas de la sostracció de menors o segrest parental que va tenir durant unes setmanes Andorra com a epicentre encara cueja. La dona de nacionalitat italiana i resident a Mont-roig del Camp que al seu dia va denunciar la seva exparella per haver-se emportat els quatre fills al Principat i que es va negar a tornar-los-hi s’ha presentat aquest dimarts al centre d’acollida on la Generalitat té cura dels infants per exigir el retorn dels menors. “M’hi quedaré el temps que faci falta”, ha assegurat Chiara, la mare de les criatures.

La dona, que va denunciar la seva ex-parella davant els jutjats de Reus, que van ser els que van decretar una ordre de detenció contra l’home que es va acabar fent efectiva el 16 de març a la frontera del riu Runer en una de les moltes vegades que el pare dels menors va travessar el punt fronterer -s’estava a Andorra però també en va sortir-, ha assegurat en manifestacions a l’Altaveu que “no hi ha raons perquè no em lliurin els nens a mi”. Però l’administració de Justícia i la Generalitat per ara no han accedit a posicionar-se sobre la custòdia entre els dos cònjuges.

I des del 16 de març que es va detenir l’home, que va passar una nit de detenció a la comissaria de la policia nacional a la Seu, els menors, d’entre tres mesos i quatre anys, van ser retirats del seu pare i es van posar sota la protecció de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Fonts d’aquesta institució van reconèixer a l’Altaveu que tenien la custòdia atribuïda des dels òrgans judicials i que se’n feien càrrec.

La DGAIA manté la custòdia dels quatre menors.

Relacionat

La Generalitat manté la custòdia i protecció dels quatre menors que van estar ‘refugiats’ a Andorra

Aquest dimarts Chiara hauria acudit fins al centre tarragoní on suposadament -ho manté la mare, la DGAIA no confirma ni desmenteix res per vetllar per la protecció dels menors- hi fan estada els menors per tenir notícies dels infants i recuperar-ne la custòdia. “No marxo d’aquí fins que deixin anar els meus fills. Em quedaré aquí sense menjar, sense beure, el temps que faci falta. Un dia, un mes, tres mesos. Però no marxo d’aquí”, ha clamat la dona.

La parella vivia a Mont-roig del Camp des de feia uns mesos quan després de fer una estada al Principat per les festes de Nadal hi va haver una més de les divergències que hi hauria hagut entre els cònjuges, que ja havien tingut altres enfrontaments en altres llocs de l’Estat espanyol i de Portugal on havien buscat, i l’home, també de nacionalitat italiana, va agafar la canalla i es va traslladar fins a Andorra no va estar més de dos mesos ‘refugiat’, fins que va ser detingut i es van posar els infants sota la custòdia de la DGAIA.

Etiquetes

Comentaris

Trending