La Generalitat manté la custòdia i protecció dels quatre menors que van estar ‘refugiats’ a Andorra

De manera preventiva i mentre no estigui clara la relació entre els cònjuges i els seus comportaments individuals, l’administració catalana mantindrà en un centre els quatre germans que el pare es va endur des de Mont-roig del Camp fins al Principat a principi d’any

La DGAIA manté la custòdia dels quatre menors.
La DGAIA manté la custòdia dels quatre menors. ARXIU

La direcció general catalana d’Atenció a la Infància (DGAIA) manté la custòdia dels quatre menors de nacionalitat italiana que el seu pare, a principi d’aquest any, va agafar-los contra la voluntat de la mare, després d’una discussió que seria el preàmbul d’una separació, i es va dur de Mont-roig del Camp, a tocar de Cambrils, fins al Principat, on va estar refugiat d’aquella manera durant dos mesos i mig.

El departament dependent de la conselleria d’Afers Socials de la Generalitat manté els quatre germans, d’entre encara no mig any i de poc més de quatre anys, protegits en un centre tutelat. On concretament, es manté en ‘secret’ per no posar en risc els infants, que mentre no s’aclareixi la situació entre els cònjuges i el comportament individual de cadascun d’ells seguiran en control de l’administració catalana, segons fonts properes a l’esmentada conselleria.

Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills.

Relacionat

Els quatre menors de Cambrils ‘sostrets’ a la mare i ‘refugiats’ a Andorra amb el pare tornen a casa

Els menors van ser retirats al seu pare el 16 de març, després que el pare fos detingut per agents de la policia nacional espanyola quan pretenia passar amb els nens la frontera del Riu Runer. De fet, no era la primera vegada que ho feia. Però llavors els agents ja es van cansar i, a més, s’havia activat una ordre nacional de detenció arran de la denúncia formulada per la mare dels infants davant un jutjat de violència domèstica de Reus. Entre altres coses, acusava la seva ex-parella de sostracció de menors.

Quan l’administració va fer-se amb el control dels menors després de la detenció del pare, que va ser alliberat al cap d’unes quantes hores, la mare estava a Itàlia. La dona assegura no comprendre la situació i que voldria recuperar la custòdia dels seus fills. De fet, segons ella, l’advocat que l’assessora treballa amb aquesta intenció. No obstant això, el jurista manté un silenci sepulcral.

Comentaris

Trending