Els quatre menors de Cambrils ‘sostrets’ a la mare i ‘refugiats’ a Andorra amb el pare tornen a casa

La policia espanyola deté a la frontera l’home de nacionalitat italiana que des de principi d’any entrava i sortia del Principat i les autoritats li retenen els fills per donar-los en custòdia a la progenitora

Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills.
Una imatge de la furgoneta amb la qual suposadament es desplaçaven l'home i els seus fills. ARXIU

Fins aquest dimarts ha durat l’aventura de l’home italià que suposadament es refugiava al Principat amb els seus quatre fills menors d’edat i que estava acusat per les autoritats espanyoles de sostracció de menors. La policia nacional espanyola va ‘caçar’ qui havia estat veí de Montroig del Camp, entre Cambrils i Reus, al punt fronterer i el va detenir seguint l’ordre judicial que hi havia dictada. Se li van retirar els quatre menors, que seran retornats a la mare, i amb posterioritat l’inicialment arrestat va ser alliberat.

El cas va sortir a la llum pública l’endemà del dia de Reis, quan es va poder confirmar que el pare i els quatre fills -de tres mesos a quatre anys- dels quals la mare, una dona també de nacionalitat italiana, n’havia denunciat la desaparició davant la comissaria dels mossos d’esquadra a Cambrils, havien estat localitzats a Andorra. Hi havia un conflicte conjugal que ja havia suposat, amb anterioritat, altres enfrontaments entre els dos adults.

Però el 2 de gener la situació es va enverinar i l’home va ‘abandonar’ la mare de les criatures i va fer camí fins a Andorra, on ja havien estat uns dies abans per les festes de Nadal. L’acusat de la sostracció de menors seria conscient, segons les fonts, que en no ser el Principat espai Schengen qualsevol tramitació judicial seria més complicada. A més, la policia andorrana, després de constatar que els menors estaven degudament atesos i en no haver comès el progenitor cap il·lícit no es va fer cap actuació especial, tot i que sí que s’han fet certes vigilàncies.

Imatge d'una de les habitacions de l'hotel on estarien o haurien estat allotjats els menors amb el seu pare.

Relacionat

Localitzen a Andorra quatre menors que havien ‘desaparegut’ amb el seu pare a la Costa Daurada

De fet, per aquest motiu se sap, per exemple, que durant aquests més de dos mesos, dos meso si mig de fet, l’home ha anat entrant i sortint del Principat, arriscant-se, això sí, a que li passés el que finalment li ha passat: que fos detingut. I és que un jutjat de Reus, davant el fet que l’acusat va declinar presentar-se a una citació que se li va fer, va acabar promovent una requisitòria que portava associada una ordre de detenció nacional. És a dir, sols en territori espanyol.

Tot plegat va derivar en el fet que aquest dimarts a darrera hora de la tarda la policia espanyola detectés l’home i la seva furgoneta i el controlés abans de detenir-lo. Va ser poc més que un tràmit que hauria de tenir el seu seguiment judicial. Però li van ser retirats els seus fills, que van ser ingressats en un centre especialitzat de la Seu a expenses que la mare dels menor, com a denunciant de la sostracció, o algú que ella designi se’n faci càrrec.

No han transcendit gaire més detalls. Sí, però, que la mare estaria en aquests moments per raons personals a Itàlia -durant uns mesos, la parella va estar regentant un supermercat a Roda de Berà- i que hauria delegat en el seu pare i avi dels nens, que també s’ha personat en la causa en algunes de les actuacions legals realitzades. Aquest home estaria a França. Hores d’ara no consta si els menors ja estan amb la seva família materna.

Comentaris (1)

Trending