Localitzen a Andorra quatre menors que havien ‘desaparegut’ amb el seu pare a la Costa Daurada

La policia i les autoritats judicials hauran d’aclarir les circumstàncies d’un cas ‘estrany’ que es va iniciar dissabte passat amb la interposició d’una denúncia per part de la mare dels infants a la comissaria dels mossos de Montroig del Camp

Imatge d'una de les habitacions de l'hotel on estarien o haurien estat allotjats els menors amb el seu pare.
Imatge d'una de les habitacions de l'hotel on estarien o haurien estat allotjats els menors amb el seu pare. ARXIU

La policia i les autoritats judicials del Principat, en coordinació amb els mossos d’esquadra si escau, hauran d’aclarir la situació d'un home i els seus quatre fills -de menys d’un any el més petit a quatre anys la més gran- que han estat localitzats a Andorra després que dissabte de la setmana passada la mare dels menors en denunciés a Montroig del Camp, a prop de Reus, la seva sostracció alhora que era víctima de violència de gènere per part de l’adult.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, el cas és més enrevessat del que sembla i probablement anirà molt més enllà del que podria ser un aparent segrest parental. Fonts dels mossos d’esquadra a Tarragona han confirmat l’existència d’una denúncia presentada per la dona el 2 de gener. Alhora, i sense poder confirmar si el domicili de la parella també és a la Costa Daurada, també han assegurat les mateixes fonts que no els constava cap antecedent previ de divergències entre la parella -de nacionalitat italo-romanesa- i menys encara que afectés els menors.

Els infants, que tenen des de pocs mesos fins a quatre anys, estan en perfecte estat de salut i degudament atesos, allotjats amb el pare en un hotel d’Andorra la Vella

El grup de segrestos i extorsions dels mossos d’esquadra hauria sol·licitat la col·laboració de diversos cossos policials, també d’estrangers, suposant que l’home hauria pogut marxar fora de l’àmbit territorial català o espanyol amb els infants. L’avís donat hauria tingut resposta aquest dijous des del Principat quan, segons les fonts consultades de la policia catalana, el cos d’ordre andorrà ha comunicat que les persones cercades es trobaven en perfecte estat de salut. La dona havia denunciat haver estat abandonada en una gasolinera, haver estat víctima de violència de gènere i que temia per la vida dels petits.

I aquí comença l’embolic. Segons fonts a les quals ha tingut accés l’Altaveu, i que reconeixen que la situació encara és poc clara, la parella i els menors haurien pujat a passar el Cap d’Any al Principat. Per motius que no han transcendit, hi hauria hagut algunes divergències posteriorment i la dona hauria marxat cap a Catalunya, on el dia 2 de gener interposa la denúncia davant la comissaria dels mossos de Montroig del Camp, entre Reus i Cambrils. Patrulles de la policia andorrana, en un extrem que les fonts consultades no han pogut confirmar, ja van intervenir dissabte de la setmana passada i avui mateix. Però en cap cas s’ha constatat ni deixadesa envers els menors ni cap situació fora del normal.

La situació és encara poc clara, però sembla que la parella i els menors haurien pujat a passar el Cap d’Any al Principat. Per motius que no han transcendit, hi hauria hagut algunes divergències posteriorment i la dona hauria tornat cap a Catalunya

Més encara, el pare, un suposat empresari l’entorn del qual caldrà investigar atès que una de les hipòtesis és que hi hagi interessos econòmics pel mig, sense que això desvirtuï en cap cas la denúncia de la dona, que també està en anàlisi, i els quatre fills haurien estat tota aquesta setmana allotjats en un cèntric hotel d’Andorra la Vella. L’home ja hauria buscat assessorament jurídic per tal de poder resoldre el vincle conjugal que encara mantindria amb la denunciant alhora que pretendria establir-se al Principat.

Davant d’aquesta situació, i sense que hi hagi cap detenció al respecte atès que tampoc no hi ha cap ordre internacional per fer-ho i l’home no ha comès cap il·lícit al Principat, la policia està analitzant la situació alhora que no es descarta la intervenció judicial sempre, també, en funció dels passos que faci la denunciant i les decisions que es puguin donar a Espanya. Les fonts consultades, però, han assegurat que l’afer és complexe i que va molt més enllà de la presumpta sostracció dels menors.

Comentaris (1)

Trending