La majoria destaca unes accions per resoldre el problema de l’habitatge que el PS considera nul·les

Ferran Costa i Pere López valoren els resultats de l'enquesta de l'Observatori del segon semestre del 2022 que agreuja el neguit dels ciutadans

Comentaris

L'obra nova es dedica pràcticament tota a la venda, no pas al lloguer.
L'obra nova es dedica pràcticament tota a la venda, no pas al lloguer. Toni Solanelles

Els resultats de l'Observatori del segon semestre han posat de manifest els diferents punts de vista entre la majoria i l'oposició del partit socialdemòcrata (PS). Mentre Ferran Costa esmenta les solucions del Govern i de les forces parlamentàries que li fan costat per aportar solucions a la problemàtica de l'habitatge, Pere López critica la gestió governamental i la seva incapacitat per prendre decisions.

Ferran Costa no s'ha mostrat sorprès pels indicadors de l'Observatori. "El Govern i les forces parlamentàries que li donen suport són molts conscients que la gran problemàtica que hi ha en aquest moment és l'accés a un habitatge de lloguer i aquest problema s'aguditza entre els més joves que es volen emancipar i ho volen com una possibilitat molt remota". El president del grup independent al Consell General ha mostrat la seva empatia total amb aquesta problemàtica i ha reiterat que "el Govern no para d'impulsar mesures per revertir una situació que és gairebé endèmica no només aquí i que es pot aplicar a totes les grans ciutats del món occidental".

Entre les mesures, Costa ha fet esment a la congelació dels lloguers o l'opció de pactar una pujada màxima d'un 10% però garantint un contracte de lloguer per cinc anys més. Ha reconegut que s'ha de continuar treballant perquè "solucions màgiques no n'hi ha" i "és un dels grans problemes que té Andorra en aquest moment".

El coordinador del grup de sociologia d'Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó.

Relacionat

Dues de cada tres persones asseguren que l’accés a l’habitatge és la seva gran preocupació

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López considera a la vista dels resultats de l'Observatori "que els problemes que s'han vist al llarg d'aquesta legislatura van empitjorant i que la gestió d'aquest Govern cada vegada produeix pitjors resultats. És evident que no troba solució als problemes essencials que tenen els ciutadans com l'habitatge o l'encariment de la vida sense oblidar els salris baixos. Cada semestre, els resultats de l'Observatori són pitjors". Creu que el Govern "és incapaç de prendre decisions" i subratlla que "ja temps que ho estem dient. Acabem d'entrar esmenes al pressupost per solucionar algun d'aquests temes, principalment el de l'habitatge".

Es lamenta que sempre han rebut "la més gran i total negativa dels grups de la majoria i del Govern per anar redreçant aquesta situació que és tan dolenta per a moltes famílies". Conclou que "el balanç d'aquest Govern és molt dolent i esperem que aviat hi pugui haver eleccions"

Etiquetes

Comentaris

Trending