Les restriccions als països veïns disparen de nou la xifra d’aturats

Aquest dimecres, són 944, i els tres sectors més afectats per suspensions de contracte i reduccions de jornada són el comerç, els serveis i els hotels

Comentaris

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

El ministre portaveu ha informat que en data 18 de novembre el nombre de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina és de 944 persones. El nombre total de llocs de treball oferts a final d’octubre és de 1.063. Una xifra que representa un augment respecte al mes anterior del 50,1%, quan s’oferien 708 llocs de treball, i un increment del 0,5% respecte a l’octubre de l’any 2019.

Hi ha 85 persones que reben els ajuts per desocupació i 63 l'ajut especial Covid. Jover ha anunciat que el SOA i Turisme organitzen aquest novembre un curs d’atenció al visitant. La formació està dirigida a les persones inscrites al SOA que vulguin orientar la seva recerca laboral en l’atenció al client de cara a la propera temporada d’hivern.

Els tres sectors més afectats per suspensions de contracte i reduccions de jornada són el comerç, els serveis i els hotels, "els més tocats per la disminució de la mobilitat internacional i el turisme", segons ha explicat el ministre. Així, un 27% dels ERTO són del sector de la restauració mentre que el 18% pertanyen a l'hoteler. Jover ha volgut destacar que la tardor és una temporada baixa i que les xifres d'atur són "normals" tot i l'impacte provocat per la pandèmia de la Covid.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending