Un jove en ‘trànsit sexual’ busca suport per poder-se sotmetre a una mastectomia

David Cecília Masgrau fa temps que està immers en un procés de canvi de sexe i ara ha posat en marxa una campanya per poder obtenir els diners necessaris per poder-se extirpar la glàndula mamària

Captura d'imatge de la campanya.
Captura d'imatge de la campanya.

És una de les persones del país que fa temps que està immers en un procés de canvi de sexe. Una de les cares visibles del ‘trànsit sexual’ al Principat. A poc a poc va fent passos per assolir el seu gran objectiu de transitar del que havia estat físicament en néixer, una dona, i el que se sent i és, un home. Ara busca suport per poder-se sotmetre a una mastectomia.

Per aquest motiu David Cecilia Masgrau ha posat en marxa, a través d’un dels portals especialitzats en la recerca de diners en petits quantitats, una campanya per mirar de recollir els 5.300 euros que necessita per poder-se fer l’operació d’extirpació de la glàndula mamària. La campanya la dur a terme a través del portal GoFundMe i ell mateix l’ha difós en el seu perfil de Facebook tot sol·licitant a les seves amistats que ajudin a promoure la petició.

David Cecilia anima els seus contactes a ajudar-lo, ja sigui fent un donatiu o difonent la campanya. El jove està plenament immers en el ‘trànsit sexual’, un procés gens fàcil i que ha de passar per diferents fases. L’actual seria una d’intermèdia però d’entre els passos primerencs. Com en tots els casos de trànsit que hi ha al Principat, més enllà de les qüestions físiques i psicològiques, un dels elements més complexos és el legal. Ara per ara, el reconeixement de la seva denominació, del seu nom com a home, és impossible.

David Cecília vol passar de dona a home.

Relacionat

Canviar de sexe, una odissea a Andorra

Tot i això, David Cecilia no s’amaga de la seva situació, just al contrari, i ha estat un dels abanderats en la lluita trans al Principat, parlant obertament de la seva situació. Del seu procés. De fet, el fet que publicita la campanya per poder obtenir el suport financer necessari per poder-se sotmetre a la mastectomia és, més enllà de les raons òbvies, un altre pas en la visualització del col·lectiu i les seves necessitats.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending