El grup de guies canins exposen als mossos d’esquadra l’especialitat del rastre urbà

Membres del cos d'ordre català han vingut al país per conèixer aquesta especialitat amb els guies i els gossos de la policia

Comentaris

Els guies canins mostrant l'especialitat als mossos d'esquadra
Els guies canins mostrant l'especialitat als mossos d'esquadra Policia d'Andorra

Membres dels mossos d’esquadra s’han desplaçat al país per conèixer com treballa la policia andorrana aquesta especialitat complexa. El grup disposa de tres gossos especialitzats en rastre urbà i el passat mes de setembre ja es va mostrar a la Guàrdia Civil. L’acció s’ha dut a terme en el marc de les bones relacions entre ambdós cossos especials.

L’especialitat del rastre urbà és molt complexa i l’orografia permet que sigui molt efectiva. Segons explica la policia, a l’hora de rastrejar les grans àrees de muntanya hi ha molts factors que entren en joc. Entre aquests, hi ha la diversitat d’estímuls, els sorolls, la presència de la gent o la climatologia són factors amb els quals es troba el gos policia que fa més complicada la discriminació de les olors.

A Espanya, aquesta modalitat no la treballa la Guàrdia Civil i, per aquest motiu, a finals del passat estiu ja es va fer una formació. Ara ha estat el torn dels mossos d’esquadra que han vingut a Andorra per veure la metodologia de treball.

Actualment, la policia disposa de tres gossos especialitzats que ja han estat requerits amb resultats positius en alertes per desaparició de persones i en algun cas de robatori.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending