Jover treu pit anunciant la xifra d'ocupació més alta en els últims deu anys

La situa al 82,5%, en concret 47.205 persones entre 15 i 64 anys mentre que la de l'atur experimenta un descens de 0,4%

Comentaris

Treballadors comunals a Sant Julià de Lòria.
Treballadors comunals a Sant Julià de Lòria. Comú Sant Julià

La taxa d’ocupació (el percentatge de població d’entre 17 i 64 anys que treballa) s’ha situat en un 82,5%. Aquest és el nivell més alt des de fa deu anys, segons ha anunciat el ministre Eric Jover aquest dimecres. En concret hi ha 47.205 persones ocupades, més de vuit de cada deu habitants d’entre 17 i 64 anys. L'atur ha baixat a un nivell del 2,9% en el tercer trimestre del 2021 el que significa una reducció respecte el 3,4% del segon trimestre. 

El Govern ha pogur treure pit amb aquestes xifres que són les que té registrades la CASS tot i que aquestes estan més actualitzades perquè el ministre Portaveu Eric Jover s'ha referit a 47.205 treballadors i les de la parapública són 47.539. Al marge d'això, i les dades totals n'hi ha una de molt significativa no detallada en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Hi ha una disminució del nombre d'assalariats (entre el 6 i el 7%) amb 40.284 persones però puja el dels cotitzants per compte propi el nombre de persones cotitzant per compte propi que el mes de setembre són 7.255, un 7,9% més dels què constaven registrats el mateix període de l'any passat.

Una explicació podria ser que el creixement de l'atur provocat per la pandèmia faci que moltes persones decideixin muntar el seu propi negoci com una sortida en el mercat laboral. Però n'hi ha una altra i més estadística. Aquesta situació amb augment d'autònoms i descens d'assalariats es va donar a Andorra amb molta força en els anys 2010-2011, just el període comparat amb les dades facilitades aquest dimecres. En aquells anys la xifra de treballadors estava al voltant dels 37.000 i 38.000.

Pel que fa a la taxa d'atur del tercer trimestre d'aquest any mostra una baixada de 0,4 passant del 3,3% al 2,9% i se situa en uns nivells prepandèmia. Hi ha 1.441 persones inscrites al Servei d'Ocupació i Jover assegura que "l'activitat econòmica continua funcionant malgrat el rebrot de la pandèmia". Ha qualificat l'evolució del mercal laboral de positiva.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending