Govern relaxa més mesures covid suprimint els cribratges als centres de gent gran i a l’hospital

S'elimina l'ús de mascareta en consultoris com els dels fisioterapeutes, logopedes o ortodentistes

Comentaris

Residents en un centre sociosanitari.
Residents en un centre sociosanitari.

El Govern ha flexibilitzat les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19. Entre altres, s’elimina la necessitat que els visitants als residents dels centres sociosanitaris signin un certificat d’autoresponsabilitat conforme no presenten símptomes d’infecció coronavirus ni han estat en contacte amb una persona amb infecció per aquest virus. S'elimina l'ús de mascareta en consultoris com els dels fisioterapeutes, logopedes o ortodentistes. Les mesures entren en vigor aquest dijous.

Es flexibilitzen també les mesures que fan referència als cribratges periòdics que es duen a terme als usuaris i treballadors dels centres sociosanitaris per a gent gran i persones amb discapacitat, els centres de dia, les cases pairals i els casals d’avis, de manera que aquestes proves diagnòstiques s’aplicaran, si escau, en cas de presentar símptomes de malaltia.

Es mantenen les mesures que fan referència a l’ús obligatori de la mascareta per al personal dels centres sociosanitaris per a gent gran i persones amb discapacitat, els centres de dia, les cases pairals i els casals d’avis, per als visitants a persones ingressades en centres sanitaris i sociosanitaris i per a les persones a partir de sis anys amb infecció per coronavirus, almenys durant els primers deu dies des de l’inici de símptomes o d’un resultat positiu de la prova diagnòstica. En el cas de les persones que assisteixen a centres sanitaris, només se’n fa obligatori l’ús en consultoris mèdics, en centres d’atenció primària i al centre hospitalari.

En el cas de les visites a les persones ingressades en centres sociosanitaris, s’eliminen les restriccions existents en relació amb el nombre de persones que de manera simultània poden visitar les persones residents. Tanmateix, es recomana l’ús de la mascareta, especialment en espais interiors, per a les persones que, per edat, perquè presenten factors de risc o perquè no estan immunitzades, són especialment vulnerables a la infecció per coronavirus, i també per a les persones en contacte amb persones vulnerables. També es recomana en cas de presentar símptomes respiratoris.

Les dades epidemiològiques i sanitàries mostren una disminució en el nombre de casos, que fa possible flexibilitzar algunes de les mesures actualment vigents per equiparar-les a les de
prevenció que s’apliquen per a les infeccions respiratòries estacionals.

Pel que fa a les dades sanitàries, els casos totals són 47.850, hi ha 47.673 altes i 30  actius, 12 menys que en l'actualització de la setmana passada. No hi ha cap persona ingressada a l'hospital per coronavirus. Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 161.232 vaccins (58.188 primeres dosis, 57.563 segones, 43.093 terceres i 2.388 quartes dosis).
Per demanar hora de vacunació, s’ha de concertar cita a través del telèfon 821955 i no es necessària cap prescripció mèdica. Cal recordar que des de fa uns mesos, per a les vacunes de record –és a dir les terceres i quartes dosis– s’administren elsvaccins bivalents, fabricats a partir de la soca inicial i de les variant Òmicron que han circulat posteriorment amb més freqüència.

Etiquetes

Comentaris

Trending