Govern avala la proposta d'Escaldes de pisos de lloguer assequible però demana un model homogeni

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy opina que no seria bo tenir una fórmula elaborada per l'administració central i un altre per la parròquia escaldenca i provocar desigualtats entre els qui volen accedir a aquest tipus d'habitatge, segons la seva ubicació

Comentaris

La façana del comú d'Escaldes-Engordany
La façana del comú d'Escaldes-Engordany ARXIU

El Govern avala de proposta d'Escaldes-Engordany de construir pisos de lloguer a un preu assequible que considera "molt positiva". Així ho ha dit aquest dilluns el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy tot i que ha advertit que "caldrà establir un model que sigui homogeni, perquè no seria bo tenir un model elaborat per l'administració central i un altre per Escaldes i provocar desigualtats entre els qui volen accedir a aquest tipus d'habitatge, segons la parròquia".

Escaldes-Engordany aposta per una fórmula publicoprivada en un projecte que encara està en una fase inicial i des del departament d'Urbanisme es treballa en dues possibles ubicacions, a l'inici de la carretera d'Engolasters i als voltants de l'antic cementiri. El preu estaria entre els 300 i els 800 euros i seria Afers Socials qui adjudiqués el lloguer tenint en compte la situació econòmica del sol·licitant.

Filloy, a banda de mostrar-se partidari d'un model homogeni, recorda que la darrera llei de mesures urgents facilita la construcció de nou habitatge de lloguer i que ja hi ha una promoció a Andorra la Vella. "La responsabilitat que tenim com a Govern és trobar una resposta, sobretot en una matèria tan delicada com és el lloguer", ha subratllat. "La funció que ens toca fer és trobar el just equilibri entre les necessitats de les empreses relacionades amb l'habitatge i la realitat dels preus".

La manca d'habitatge de lloguer és un dels principals problemes del país, com queda constatat en les diverses enquestes que es fan des del CRES. El preu és especialment elevat sobretot a parròquies centrals, on el mercat és limitat. Això obliga a gran part dels ciutadans a allunyar-se del centre per trobar lloguers més assequibles com ara a Arinsal o a Incles.

 

 

Comentaris (2)

Trending