França demana celeritat en el conveni per cobrar les multes de radar als conductors andorrans

Les autoritats de l'Arieja reclamen la seva posada en marxa després de les sancions per excessos de velocitat de les darreres setmanes

Comentaris

Control de la gendarmeria a l'Arieja.
Control de la gendarmeria a l'Arieja.

Les sancions de les darreres setmanes per excessos de velocitat de conductors andorrans a les carreteres de l'Arieja han estat la gota que ha fet vessar el vas a la prefectura del departament veí d'Andorra. Demanen més celeritat en la posada en marxa del conveni per poder cobrar les sancions de radar als conductors del Principat.

El conveni que serà recíproc s'està treballant des de fa mesos i segons diverses fonts ha d'entrar en vigor aviat però no abans de les pròximes eleccions generals. De fet, una delegació andorrana ja ha visitat l'oficina francesa des de la qual es tramiten les denúncies. La prefecta de l'Arieja, Sylvie Feucher, amb una llarga carrera com a comissària de policia i formada a la prestigiosa escola de Saint-Cyr au Mont d'Or, vol que el conveni sigui ja una realitat i demana celeritat després que el passat 24 de desembre, un conductor andorrà de 60 anys va ser controlat  circulant a una velocitat de 200 km/h en un tram limitat a 110, a l'RN-20.

El cotxe, comissat per la gendarmeria.

Relacionat

Cacen un cotxe andorrà a 200 quilòmetres per hora a l’Arieja

L'elaboració del conveni ha estat objecte de diverses reunions, algunes d'elles a l'edifici administratiu de l'Obac, i la voluntat de l'acord és millorar la seguretat viària. El sistema pel qual funcionaria aquest intercanvi és ben simple ja que l'acord permetrà obtenir les informacions sobre els conductors i enviar la multa directament a l’interessat. Aquestes sancions seran enviades per correu, i s’adoptaran totes les disposicions per assegurar-ne el seu cobrament en estreta col·laboració amb les autoritats andorranes o directament si el vehicle torna a França.

Comentaris (21)

Trending