Uns forats a la carretera de la Rabassa posen en perill els ciclistes

L'asfalt s'ha deteriorat en alguns trams en una via molt utilitzada pels amants de les bicicletes

Alguns dels forats a la carretera.
Alguns dels forats a la carretera. Hèctor Grau

Els forats que hi ha en alguns trams de la via secundària de la Rabassa posen en perill els ciclistes que hi baixen, especialment els que ho fan amb una bicicleta de carretera ja que poden arribar a assolir molta velocitat en el descens i les rodes són més primers que les de muntanya. És un recorregut molt utilitzat pels practicants del ciclisme.

La Rabassa és un dels recorreguts més emblemàtics del ciclisme de ruta a Andorra perquè ha acollit arribades de la Vuelta a Espanya i perquè és un traçat molt selectiu que passa dels 800 als 2.020 metres d'altitud amb un desnivell positiu de 1.112 metres i un pendent mitjà de 6,55%, la qual cosa converteix l'ascens en un port de categoria especial. El 2018 va ser escenari de la victòria del francès Thibaut Pinot i d'un gran atac del britànic Simon Yates.

Cada cop són més els practicants del ciclisme que opten per fer aquesta ruta que també s'inclou en proves nacionals com La Purito o la Volta als Ports. Els descensos es fan a alta velocitat. Cal tenir en compte que en alguna cursa professional com ara la Volta a Suïssa ciclistes com Gilbert o Burghardt van arribar als 120 kms/h. D'aquesta manera, qualsevol problema a l'asfalt els pot provocar la caiguda. Hi ha hagut peticions a Govern (Coex) i al comú de Sant Julià de Lòria perquè es tapin els forats de la carretera de la Rabassa (CS-130) i especialment els del quilòmetre 6,5. Els forats també poden provocar caigudes als motoristes.

 

Comentaris (5)

Trending