El fons de reserva denuncia a la policia l’accés d’una ‘youtuber’ a l’antiga clínica de Santa Coloma

L’entitat tem que el vídeo que va compartir Urbex Woman a la xarxa pugui generar un “efecte crida” i que més persones vulgui entrar en un edifici que presenta un important risc de seguretat

Un dels instants del vídeo gravat per Urbex Woman.
Un dels instants del vídeo gravat per Urbex Woman.

El Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) ha presentat una denúncia a la policia arran de l’entrada d’una ‘youtuber’ a l’antiga clínica de Santa Coloma. La internauta va gravar un vídeo de prop de mitja hora on es va comprovar l’estat de les instal·lacions, abandonades des dels anys noranta. L’entitat considera necessària aquesta acció per evitar “un efecte crida” que pugui animar a més persones a accedir a l’edifici, amb el risc per a la seva seguretat que comporta. A banda, es referma la voluntat d’enderrocar-lo al llarg del 2021.

Fonts de l’FRJ han explicat a Altaveu que, un cop vist el vídeo penjat a YouTube per la usuària Urbex Woman, especialitzada, justament, en entrar en immobles en desús i ensenyar el seu estat, han optat per presentar la denúncia davant el cos de policia. “Ens preocupa l’efecte crida”, ha comentat. I és que hi ha certa por que la gravació pugui esperonar a més persones a entrar-hi, saltant-se la prohibició.

I és que, recorden, “algú podria prendre mal”, ja que es tracta “d’un edifici en mal estat”. Per tant, “és perillós passejar-hi per dins”. De fet, es recorda que, justament, aquest va ser un dels motius pels quals es van tapiar els accessos.

I, de fet, és també una de les causes que s’argumenten des del FRJ per tirar endavant, l’any vinent, l’enderroc de l’antiga clínica. De fet, es tracta d’un projecte que feia anys que estava previst però que, fins ara, s’havia anat posposant, principalment perquè l’edifici feia de protecció artificial davant la possible caiguda de rocs. Ara, abans de tirar-lo a terra, es construiran unes proteccions que supliran aquest efecte. Posteriorment, es podrà tirar endavant les obres.

Comentaris (9)

Trending