El ‘festival de petards’ no impedeix una nit de Sant Joan tranquil·la

La policia ha practicat una sola detenció de matinada per alcoholèmia al volant i l’hospital ha atès un menor amb cremades lleus en una mà

La foguera de la Unió Pro-turisme d'Escaldes, ara fa dos anys.
La foguera de la Unió Pro-turisme d'Escaldes, ara fa dos anys. COMÚ D'ESCALDES

Una sola detenció per alcoholèmia positiva al volant en un control rutinari de matinada i tres persones ateses al serveu d’Urgències de l’hospital, una d’elles, menor, per cremades lleus en una mà, són el balanç d’una nit de Sant Joan aparentment tranquil·la. Això sí, amb un elevat ‘festival de petards’. Com sol ser habitual, la policia espera durant el dia tramitar denúncies per desperfectes que hagin ocasionat, justament, l’acció de la pólvora.

Ni la policia ni els bombers han tingut una nit especialment moguda. Ben al contrari, tot ha estat força tranquil segons que han exposat fonts oficials dels dos cossos. L’única foguera oficialment prevista al país aquest any, producte de les restriccions i limitacions imposades per evitar la propagació del coronavirus, la d’Escaldes, va desenvolupar-se amb total normalitat, sense ensurts. També s’han desenvolupat amb normalitat les poques activitats que havien programat alguns comuns.

En haver-hi menys festa, o pràcticament gens, ha estat més fàcil, en certa manera, poder detectar -o sentir- l’efecte dels petards, la compra-venda dels quals, com ja va explicar l’Altaveu, no ha experimentat una especial caiguda per culpa de la pandèmia, ben al contrari. L’ús d’un petard, justament, hauria estat l’origen d’una de les poques intervencions que ha hagut de fer aquesta matinada el servei d’Urgències de l’hospital d’actes derivats de la revetlla.

Imatge d'un petard esclatant

Relacionat

El comerç de petards no es veu afectat davant la crisi del coronavirus

En efecte, el centre hospitalari ha hagut d’atendre un menor amb cremades a la mà i també ha hagut d’intervenir amb dos adults per petites lesions conseqüència de baralles. En tots els casos les lesions que presentaven les persones que van acudir a Urgències eren lleus i després de ser atesos degudament pels equips mèdics pertinents van ser donats d’alta seguidament.

La policia ha practicat aquesta matinada una única detenció degut a una alcoholèmia positiva al volant que es va donar durant un control rutinari. I segons les fonts l’índex que va donar el conductor no era ni molt menys desorbitant. El cos d’ordre sí que espera, perquè sol ser habitual en dies com el d’avui, que durant la jornada s’interposin algunes denúncies per danys causats, justament, pels efectes dels petards i la pólvora, o també per les actituds pocs cíviques d’alguns ciutadans, en alguns béns mobles o immobles.

abans despres bustia
Abans i després de l'estat de la bústia de llibres malmesa.

En aquest sentit el comú d’Escaldes ja ha detectat, per exemple, que s’ha fet malbé una de les bústies que hi ha en diferents punts de la parròquia -en aquest cas almenys a Sant Romà dels Vilars- per fomentar la lectura a partir de l’intercanvi de llibres que es dipositen a la bústia de manera voluntària i altruista. S’agafa un exemplar i se’n diposita un altre. La bústia en qüestió, envoltada de restes de ‘botellón’, ha estat ben malmesa. La corporació ja ha denunciat els fets davant de la policia.

En general, en una jornada com la d’avui i sol haver queixes ciutadanes o bé pel soroll hagut durant la matinada -que enguany no ha estat ni molt menys el d’altres edicions- o bé per la brutícia que s’acumula en alguns punts. En qualsevol cas, res de l’altre món per una revetlla pràcticament confinada. La culpa, en aquest cas i per segons què positivament, és del coronavirus.

 

Comentaris (1)

Trending