El comerç de petards no es veu afectat davant la crisi del coronavirus

Des de LAIKA recorden que els animals de companyia pateixen amb el soroll dels correcames i reclamen llocs delimitats i hores concretes per fer-los esclatar

Imatge d'un petard esclatant
Imatge d'un petard esclatant

La venda de petards, per al moment, no s'ha vist afectada ni per la crisi sanitària ni per les restriccions del coronavirus. Malgrat que aquest any no hi haurà cap celebració oficial de la revetlla de Sant Joan, la ciutadania d'Andorra té la convicció que, amb foguera o sense, almenys sortiran a gaudir de l'esclat de la pirotècnia.

No s'escolten gaire, però des de Petards Piroprat asseguren que la venda dels seus productes no està veient-se afectada per la pandèmia de coronavirus. "Nosaltres fem la major part dels guanys al juny. No hem hagut de fer acomiadaments ni tampoc ERTO's". A més, afirmen que els seus clients s'esperen fins a l'últim moment per fer les seves compres, i per això es preveu que els decibels s'incrementin durant el cap de setmana.

Tots els articles han estat desinfectats prèviament i la venda segueix tots els protocols de prevenció

A la botiga reben moltes trucades preguntant si aquest any es podrà fer servir pirotècnia. "Vam rebre l'autorització de Govern per començar a vendre i des d'aquest moment entenem que està permès fer ús dels nostres productes", exposen. Els protocols són els mateixos que als altres establiments. Guants, mascareta, distància de seguretat a la cua i només un client a la vegada. També es desinfecten prèviament tots els articles per tal de reduir els riscos de transmissió.

La botiga de Pirotècnia Estalella que hi ha a La Seu d'Urgell tampoc ha sofert una disminució de vendes significativa, encara que fa poc que els andorrans poden anar a fer les seves compres. No obstant això, si han patit un ERTO a escala nacional perquè també es dediquen a realitzar espectacles de focs artificials. Ells recomanen no fer servir el gel hidroalcohòlic abans d'encendre un petard i tindre cura de no apropar-se gaire amb la mascareta a la metxa. A més, volen transmetre que s'ha de celebrar una "revetlla familiar", sense fogueres i sense aglomeracions.

El president de LAIKA, Josep Mas: "Pels animals és un dia de patiment"

Tot apunta doncs que la nit del 23 juny el soroll pirotècnic i l'olor de pólvora farà acte de presència, fet que preocupa a l'Associació Protectora dels Animals de Companyia d'Andorra (LAIKA), ja que els animals de companya, principalment els gossos, sofreixen amb el soroll que fan els petards. El president, Josep Mas ha declarat a l'Altaveu que "és horrible" l'ús incívic que es fa d'aquest tipus de producte. "Pels animals és un dia de patiment. Haurien d'existir llocs delimitats amb uns horaris determinats per utilitzar-los", afegeix. Mas tamb é pensa que les restriccions de venda no són efectives, encara que hi ha tres catalogacions diferents per adquirir-los (+12, +16 i +18, depenent de la perillositat). En aquest sentit, Petards Piroprat assegura que el protocol es respecta i que la responsabilitat final és dels pares.

Comentaris (3)

Trending