La Federació d'Esquí i Agora signen un conveni per combinar l'esport amb els estudis

El projecte permetrà atreure al país esquiadors d'arreu del món amb un sistema educatiu ben estructurat i efectiu

El conveni s'ha signat aquest dimecres.
El conveni s'ha signat aquest dimecres.

Aquest dimecres ha tingut  lloc la signatura del conveni de col·laboració entre la Federació Andorrana d'Esquí (FAE)  i l’Agora International School Andorra. L’acte s’ha celebrat a l'escola amb la presència del president de la FAE, Pepi Pintat, la directora d’Agora, Clara Pintat, a més de Carlos Vela, cap del departament d’esport/estudi d’Agora, Carles Visa, gerent de la FAE, i Meritxell Santuré, en representació de tots els esquí clubs d’Andorra.

La FAE, amb aquesta col·laboració, afegeix Agora International School Andorra dintre del sistema per poder combinar l’estudi amb la pràctica de l’esquí. Segons Carles Visa, gerent de la Federació: “El nostre programa d’esquí de base és el que tenim amb l’Escola Andorrana, però és cert que hi ha corredors andorrans que opten per un altre sistema educatiu que el que ofereix l’Escola Andorrana, i és per això que tenim d’altres convenis, sempre i quan el programa esportiu s’adapti un poc al funcionament de l’Andorrana, perquè si no per nosaltres logísticament seria molt complicat. Tenim d’altres nens d’altres sistemes, com podria ser el Lycée Comtes de Foix o la pròpia Agora”.

Sobre aquest projecte, Visa ha destacat que a la FAE l’agrada perquè “és un atractiu més que pot oferir el nostre país per atreure gent, en aquest cas alumnes, esportistes, famílies, i que d’alguna manera també ens ajuda a posicionar Andorra a nivell internacional”. Clara Pintat, directora d’Agora, ha destacat per la seva part que el centre educatiu ja compta amb un programa d’Esports Estudis. “Aquest programa permet als alumnes poder fer la tecnificació esportiva, acompanyada d’una formació acadèmica efectiva i estructurada”, ha explicat Pintat. Amb la signatura del conveni amb la FAE, i gràcies a la certificació de batxillerat internacional i a la residència d’estudiants, “es podran captar esquiadors d’arreu del món, que vinguin a tecnificar amb la FAE i que puguin cursar els seus estudis internacionals a Agora i estar i viure a la residència d’estudiants”.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending