Espot destaca el paper del voluntariat en la inauguració de l'escultura d'homenatge

Afirma que la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid "ha fet aflorar més que mai que la societat andorrana és solidària i cohesionada

Comentaris

La ministra Judith Pallarés es fa una autofoto amb membres de Govern a l'escultura.
La ministra Judith Pallarés es fa una autofoto amb membres de Govern a l'escultura. SFGA/ C.ESTEVE

L'escultura per homenatjar els voluntaris en la lluita contra la pandèmia i al voluntariat en general s'ha descobert aquest dilluns en un acte al Parc Central d'Andorra la Vella. L'acte ha comptat amb la presència de les principals autoritats. El cap de Govern, Xavier Espot ha destacat, en el seu discurs, la importància del voluntariat, especialment els 1.500 que van prendre part en els testos del maig del 2020 per saber el grau d'immunitat de la població.

Espot ha destacat que la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid "ha fet aflorar més que mai que la societat andorrana és solidària i cohesionada. L'empatia i la proximitat contribueixen a donar resposta a les necessitats de la població". De fet, el cap de Govern ha ressaltat que el moviment de voluntariat a Andorra “té una llarga tradició”. Ha posat en relleu que “per tal de simbolitzar de forma permanent l’agraïment del Govern a tot el voluntariat avui tenim l’honor de destapar aquesta escultura pública. Ha quedat palès que les voluntàries i els voluntaris són una peça fonamental de l’engranatge de la nostra societat”, ha subratllat, i ha afegit que “era el nostre deure reconèixer l’acció del voluntariat, reconèixer la solidaritat abnegada, reconèixer el compromís, la dedicació i l’esforç sense esperar res a canvi”.

El projecte està impulsat pel ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, i el de Cultura i Esports, a més de comptar amb la participació del comú d'Andorra la Vella amb l'objectiu és instal·lar una escultura que representi el voluntariat a Andorra en reconeixement de la tasca i el compromís de les persones voluntàries envers la societat andorrana, sobretot en el context de la pandèmia de la Covid-19.

Per escollir l'obra es va realitzar un concurs que va comptar amb la participació de set projectes i el jurat va escollir la guanyadora i dues finalistes. El primer premi, amb un benefici de 2.000 euros, va ser per per Aixàs, amb l'obra 'El Voluntariat'. El segon i el tercer, amb una retribució de 700 i 300 euros, van ser pels projectes 'Humanitat' de l'artista Laia Maestre i 'Germinant' de l'artista Emma Regada, respectivame

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending