En marxa la campanya de recollida de fons per a la dona i la filla de la víctima de l’atropellament

L’acapte el promouen sobretot companys de feina del difunt, i per aquest motiu l’empresa els ha anunciat que per cada euro que un treballador ingressi al compte, Andbus n’hi ingressarà un altre

Un gran retrat de Gabriel Guzmán va presidir la missa funeral.
Un gran retrat de Gabriel Guzmán va presidir la missa funeral. Toni Solanelles

Des d’aquest dimecres és efectiva la campanya de recollida de fons per a la dona i la filla de l’home que va perdre la vida en el malaurat atropellament mortal que hi va haver divendres a la nit a l’avinguda Tarragona, Gabriel Guzmán. La iniciativa va sorgir poc després del lamentable succés veient que l’únic ingrés que tenia la família era el salari del difunt. A més, es dóna el cas que la dona, de nacionalitat colombiana, encara no havia aconseguit regularitzar la seva situació al país.

L’acapte el promouen sobretot companys de feina del difunt, i per aquest motiu l’empresa els ha anunciat que per cada euro que un treballador de la companyia ingressi al compte (Andbank Ad 55 0001 0000 4126 7490 0100​), Andbus n’hi ingressarà un altre. De moment, la resposta dels companys del difunt està sent molt bona. Alhora, remarquen la bona predisposició dels germans Vinseiro, propietaris de la companyia de transport de viatgers en què treballava Guzmán des de feia poc més de dos anys.

La dona, de nacionalitat colombiana, feia temps que batallava per regularitzar la seva situació; ara sembla que els tràmits i les dificultats burocràtiques es podran accelerar 

Els promotors de la iniciativa han deixat clar que els diners que es recullin aniran únicament i íntegrament destinats a la vídua i la seva filla menor, que no hi haurà ni un cèntim d’euro per cap altra finalitat que a ajudar a tirar endavant les dues dones. Després del funeral de dilluns al vespre, els companys més aferrats a la família del difunt han començat a ajudar la vídua en tots els tràmits legals.

Més enllà de qüestions successòries, el primer que estan mirant d’acabar de lligar és la regularització de la dona al Principat. Tot i fer dos anys que hi vivia, per diferents problemes administratius no havia aconseguit obtenir permís de residència. De fet, la parella tenia previst casar-se per facilitar la legalització de tot plegat, encara que les darreres setmanes semblava que podien arribat des de Colòmbia documents que facilitarien més encara les coses. Ara mateix, i malgrat la cruesa del moment, tot plegat sembla ben encaminat.

La dona ha deixat clar als familiars del finat i també als seus companys que té intenció de quedar-se a viure al Principat, en cas contrari seria com “donar l’esquena als projectes que havia somniat i dissenyat amb Gaby (el difunt)”. La menor filla de la parella està degudament escolaritzada i continua la seva formació educativa bàsica en el mateix centre que havia anat fins ara. L’educació, tranquil·litat i seguretat que van trobar al Principat, més enllà de la feina, havien fet decidir la parella a quedar-se a Andorra, on ell ja hi tenia les germanes i la mare.

Comentaris (9)

Trending