Dotze ONG’s del país rebran ajuda durant un mes del pròxim any

Des d’Andtropia s’han seleccionat entitats socials del país per tal de formar part del projecte Dotzexdotze i potenciar les col·laboracions per part d’empreses i particulars amb la causa

Marta Alberch presentant Dotzexdotze
Marta Alberch presentant Dotzexdotze

Marta Alberch, la fundadora i directora d’Andtropia, ha iniciat un nou projecte que ja entrava dintre dels objectius de la nova entitat. El moviment ‘Dotzexdotze’ busca potenciar la solidaritat i ajudar les ONG’s del país, sobretot a nivell econòmic, però també per donar-se a conèixer. Alberch ha explicat que és “per inspirar empreses i particulars a participar en diferents causes socials”. Aquestes causes seran una per mes, durant un any. Aquesta primera tanda de tres s’ha centrat el GosSOS, Manos Unidas i Autea. De moment, compta amb tres col·laboradors que són RTVA, MoraBanc Andorra i Altaveu.

“És important que la gent conegui la tasca de les ONG’s”, ha explicat Alberch. Aquest és un dels principals objectius de Dotzexdotze, que la gent pugui ajudar de manera fàcil i que vagi tenint una conscienciació major sobre allò que fan les entitats socials del país. Perquè es tracta d’una iniciativa del país i per al país. Les associacions que hi participen estan totes establertes a Andorra. Aquesta primera fornada, que serà per als mesos de juliol, agost i setembre, ha estat escollida directament des d’Andtropia.

Alberch explica que s’ha contactat amb les ONG’s i que s’ha sol·licitat presentar els diversos projectes amb els quals treballen, per tal de posar-los en valor. D’aquesta manera, tot el que es recapti per GosSOS anirà destinat a la gestió del refugi, el que sigui per Manos Unidas serà per una iniciativa de jardineria per a persones que estan en procés de recuperació de les addiccions a Bogotà, i per Autea es destinarà als projectes de suport a les famílies.

Per tal d’ajudar hi ha diversos canals. D’una banda, la forma més fàcil és a través dels SMS Socials al que es pot optar amb Andorra Telecom. De fet, aquest ha estat una mena de requisit per tal de poder formar-ne part de la iniciativa Dotzexdotze. Cada mes es tindrà una paraula clau i un número diferent que s’anirà anunciant a mesura que es canviï d’ONG. “També poden col·laborar empreses o particulars, escoles o clubs organitzant petites accions o esdeveniments solidaris, i destinar els diners a l’entitat que participi”, ha explicat Alberch.

Actualment, únicament estan definides aquestes tres primeres ONG’s, “ja tenim quasi les del segon”. El que interessa des d’Antropia, explica Alberch, és que hi hagi rotació d’iniciatives, que no siguin sempre les mateixes. Que moltes puguin tenir espai en aquest moviment i, sobretot, tenir flexibilitat per adaptar-se en cas que sigui necessari. “Si hi ha una emergència o algun cas puntual que requereixi ajuda, poder activar-nos ràpidament i ajudar a la circumstància d’aquell moment, per aquest motiu tampoc les diem totes de cop”, ha assenyalat Alberch.

Etiquetes

Comentaris

Trending