Augmenta l’oferta de llocs de treball i s’estabilitza el nombre d’aturats

El Servei d'Ocupació compta amb 1.960 propostes de feina amb un augment del +268,4% respecte al gener del 2021 i un retorn a les dades prepandèmia

Comentaris

Un electricista treballa en un quadre elèctric.
Un electricista treballa en un quadre elèctric. ARXIU

L'activitat econòmia està repuntant. Així ho demostren les dades que ha ofert aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover. El nombre global de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina a final del mes de gener del 2022 és de 432 persones, el que representa un increment del 0,9% respecte al mes anterior (428 persones) i una davallada del -65,8% en comparació amb el gener del 2021 (1.264 persones).

Segons les darreres dades del SOA, es constata que el nombre total de llocs de treball oferts a final del gener és de 1.982. Una xifra que representa un augment respecte al mes anterior de l’1,1%, quan s’oferien 1.960 llocs de treball, i un augment del +268,4% respecte al gener del 2021 (538 llocs oferts). Pel que fa a l’ajut per desocupació involuntària, 34 persones percebien al gener la prestació. Això suposa una disminució del 2,9% respecte les dades registrades el mes anterior en relació a la desocupació involuntària (35 persones). Aquestes xifres s'assimilen a l'època prepandèmia.

El ministre portaveu, Eric Jover ha assenyalat que la diferència entre aturats i ofertes de feina pot estar motivada per dos factors: les feines no són prou atractives o per una diferència de competències. "El més important és continuar treballant des del Servei d'Ocupació per millorar el catàleg de formacions, ampli i adaptat a les necessitats del mercat del treball per a poder dotar aquestes persones inscrites de les competències necessàries per poder optar a les feines que s'estan oferint. Però hi podria haver el risc que les feines que s'estan oferint no siguin prou atractives".

En aquest sentit, Jover diu que caldrà donar una atenció més personalitzada. Un primer estudi de les dades constata que gairebé el 80% de les persones que estan inscrites al Servei d'Ocupació, ho estan des d'una durada de menys de sis mesos. El percentatge de persones que es troben en atur tècnic a Andorra, aquell moment en què s'està a sense feina entre un lloc de treball i un altre, és del 2,9%, mentre que globalment la xifra se situa en el 5%. Aquesta dada, segons ha el ministre portaveu, "serà difícil de disminuir". 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending