Demanda d’una llei específica per garantir els drets LGTBIQ+

El manifest del dia de l’Orgull llegit per Diversand remarca que encara hi ha “vulnerabilitats i discriminacions” al col·lectiu en molts àmbits, inclosos el laboral i l’educatiu

https://www.youtube.com/watch?v=yfhzQrl4Yvs&feature=youtu.be

El col·lectiu LTGBIQ+ del país admet que els darrers anys s’han fet avenços importants en algunes de les seves reclamacions. Un d’ells, la introducció a la futura llei de la persona i la família de l’opció del canvi de nom, documentació inclosa, per a les persones transsexuals. Tot i això, encara hi ha “camí a fer”. Així ho han advertit durant la marxa de l’Orgull celebrada aquesta tarda, amb una seixantena de persones. La principal demanda: una llei específica que garanteixi tots els seus drets.

Ha estat una de les demandes incloses en el manifest llegit aquesta tarda al carrer Callaueta. Inicialment, l’havia de pronunciar l’exnedador olímpic Hocine Haciane. La Covid, però, ha esguerrat els plants. Rocío Soler, presidenta de Diversand i la resta de la junta han estat, doncs, els encarregats de fer públiques les reclamacions del col·lectiu. Prèviament, havien fet una marxa per l’avinguda Meritxell i fins a Prada Ramon, que ha esdevingut l’eix neuràlgic de la celebració.

Un acte, ha defensat l’entitat, encara molt necessari. “La infància i l’adolescència LGTBIQ+ té por que els pares els deixin d’estimar, a partir assetjament a l’escola i les persones transsexuals temor a manifestar la seva veritable identitat perquè poden perdre la feina o no ser contractats”, ha posat en relleu el manifest.

Rocío Soler.

Relacionat

“Tenim la sensació que a Andorra s’ha començat a trencar el tabú LGTBIQ+”

Per això, es considera clau que hi hagi “una llei específica que garanteixi els drets del col·lectiu”. Soler ha explicat que “hi ha molts àmbits on es pateix vulnerabilitat i discriminació i cal protegir-ho”. És el cas del laboral o de l’escolar, entre altres.

Enguany, s’ha volgut centrar part de la reclamació en el món de l’esport. “És un dels àmbits amb més rigidesa i encara hi ha discriminacions”, ha alertat Soler. “Es parla constantment de classificacions, marcant estereotips moltes vegades sexistes”, ha lamentat.

A l’acte de Callaueta ha assistit la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, que ha volgut reivindicar que es dona suport a aquestes reivindicacions. “El codi de persona i família inclourà avenços importants”, ha assegurat, tot remarcant la convicció que “ens hem de sumar per ajudar a aquest canvi”.

Reportatge gràfic de Toni Solanelles i Gabriel Pérez

Comentaris (28)

Trending