La CASS fa una crida a fer tràmits via internet per evitar aglomeracions al carrer

La parapública ha hagut d’habilitar aquest matí espais als pisos superiors per atendre els usuaris i evitar les cues, provocades en gran part per persones que volien recollir el justificant d’estar en ERTO

Cues a l'entrada de la seu de la CASS.
Cues a l'entrada de la seu de la CASS.

L’afluència d’usuaris a les dependències d’atenció al públic de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha estat aquest dimarts molt elevada. Tant que s’ha hagut d’obrir els pisos superiors de l’edifici per atendre’ls i evitar una acumulació excessiva de gent al carrer, molta de la qual volien el justificant d’ERTO per mantenir la reducció de lloguer. Des de la parapública s’ha volgut recordar que la gran majoria de tràmits, inclòs aquest, es poden fer per internet.

Qui passava aquest matí pel carrer Joan Maragall, on estan ubicats els serveis centrals de la CASS, ha pogut comprovar com a l’exterior de les dependències s’hi formaven importants cues de persones que esperaven a ser atesos pel servei de tràmits. Des de la parapública s’ha admès una certa sorpresa per aquesta situació, que atribueixen a la confluència de tres factors. En primer lloc, el fet que és el primer dia laborable del mes i ja es tracta de dates on creix l’afluència de persones. En segon, el fet que dilluns va ser festa a Andorra la Vella.

Una situació similar s’ha viscut a l’exterior de les oficines de la Poste, també a Andorra la Vella

El tercer, i també el més important, és el fet que els treballadors que es troben en situació d’ERTO, sigui amb una suspensió temporal de contracte o bé amb una reducció de jornada, necessiten un justificant de la seva davallada d’ingressos per poder mantenir la disminució de la seva quota de lloguer. Malgrat que aquesta petició es pot gestionar via el portal web de la CASS, són molts els qui prefereixen fer-ho presencialment.

Des de la parapublica, un cop vista la situació, s’ha decidit habilitar com a espais d’atenció al públic zones del primer i del segon pis de l’edifici. D’aquesta forma, el nombre de gent que s’havia d’esperar al carrer ha baixat durant la jornada.

Vista la situació, la CASS ha fet públic un comunicat per recordar als assegurats que “molts dels tràmits que realitzen habitualment es poden fer a través de la web. Entre ells, la petició del justificant necessari per obtenir una rebaixa del lloguer. També es poden demanar altres documents com un extracte dels punts de vellesa, formularis pels desplaçaments de vacances, volants o modificar les dades dels assegurats.

Des de la parapública es recorda que, ara mateix, més de 35.000 assegurats ja s’han donat d’alta al portal. També es remarca que qui no l’hagi fet ho pot demanar a les mateixes oficines o, també, enviant la sol·licitud i un document d’identitat escanejat a aquest correu. A banda, es remarca que existeix un servei de cita prèvia.

Una situació similar s’ha viscut a pocs metres de la seu de la CASS. En aquest cas, a les oficines de La Poste a la capital. També s’han format, al llarg del matí, importants cues. Des de l’empresa de correus posen en relleu que des que s’han aplicat les mesures de prevenció davant la Covid-19 i el fet de guardar distància de seguretat a l’interior dels locals, aquestes aglomeracions a l’exterior es repeteixen habitualment, sobretot els dies inicials de cada mes.

Gent esperant el seu torn a l'exterior de la Poste.
Gent esperant el seu torn a l'exterior de la Poste.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending