Comença a activar-se el 5G de forma progressiva

Andorra Telecom ha iniciat el procés d’aquest servei que, en un inici, estarà disponible als centres de cada parròquia, i s’ampliarà fins connectar-les totes

Comentaris

Els primers que podran tenir el 5G seran les marques Xiaomi, Huawei i Sony.
Els primers que podran tenir el 5G seran les marques Xiaomi, Huawei i Sony. Andorra Telecom

Com ja s’havia anunciat diverses vegades, Andorra Telecom comença a activar aquest mes de desembre el 5G als mòbils compatibles amb aquesta tecnologia. En un inici, estarà disponible als centres de cada parròquia. De forma progressiva i més endavant, s’anirà ampliant per poder arribar a connectar-les totes.

Andorra Telecom comença a desplegar el 5G a Andorra, i ho fa amb el proveïdor actual de la xarxa de telefonia mòbil, la multinacional sueca Ericsson. En aquesta fase inicial del procés d’activació no s’instal·laran noves antenes, es configuraran les existents per poder oferir major velocitat de connexió. Així mateix, tampoc es farà servir bandes de freqüència diferents a les que ja hi ha.

Igual que amb el 4G, per implementar el 5G cada fabricant ha d’homologar la xarxa on es vol fer ús dels terminals mòbils que ell ha fabricat. Els primers que el podran tenir aquest mes de desembre seran les marques Xiaomi, Huawei i Sony que siguin compatibles. El primer semestre del 2022 es preveu poder-ho oferir als mòbils d’Apple i Samsung. Actualment, a Andorra hi ha 90.000 mòbils. Al juny del 2020, només 107 mòbils eren 5G, però avui en dia, ja n’hi ha 3.000 que són compatibles. A més, es preveu que la xifra augmenti després de les festes de Nadal, amb els canvis de terminal que els usuaris solen fer.

La demanda de més velocitat en la connectivitat incrementa cada dia. El portaveu de la companyia, Carles Casadevall, ha assegurat que “el 5G donarà resposta a aquesta necessitat. Anirà evolucionant per oferir-nos millores en sectors com el sanitari, comercial, mobilitat, educació, oci i cultura entre d’altres”.

Comentaris (8)

Trending