Claude Benet denuncia la manca de sensibilitat de l’administració

El lingüista i empresari explica que se li han imposat dues sancions per un valor global de 7.155 euros per dos oblits que s’han detectat després d’una incidència amb una professora que volia cobrar salaris per avançat

Claude Benet durant l'explicació del cas.
Claude Benet durant l'explicació del cas.

El lingüista i empresari Claude Benet ha denunciat a través de les xarxes socials que “l’administració, o almenys una part” no té “cap sensibilitat ni cap mirament” amb el teixit empresarial. El titular del Centre Andorrà de Llengües (CALL) ha lamentat que se li hagi imposat des del departament de Treball dues sancions per un global de 7.155 euros per dues faltes que malgrat reconèixer que va cometre, considera que són més un oblit que una altra cosa.

Benet dóna a entendre que està d’acord en assumir les sancions pel fet de no haver posat per escrit un contracte de treball i per no gaudir del pertinent certificat conforme hauria fet -que no va fer- el curs de seguretat i higiene en el treball. Però lamenta que la quantia de la sanció sigui més alta en considerar que l’acadèmia on imparteix les classes d’idiomes no compleix la normativa corresponent en matèria de seguretat. “I mai no he vist cap inspector de seguretat o de treball que hagi vingut a fer una inspecció visual al centre”, que manté que és més segur que un domicili privat mateix.

Qui també va ser ministre de Turisme i Comerç a banda d’impulsor de nombroses entitats socioculturals i esportives, explica que tot plegat va venir arran d’un incident amb una persona que al seu dia va contractar com a professora de francès. Al seu moment no li van fer signar per escrit un contracte de treball. La part contractada mai no va posar cap pega. La relació laboral va donar uns sis mesos. La professora, que patia “una precarietat molt gran”, va demanar cobrar a l’avançada algunes de les nòmines.

 

En almenys una ocasió, i després també que l’empresa es fes càrrec del cost d’una pensió on vivia l’ensenyant, CALL va abonar el salari del mes en curs i de la següent mensualitat. Però hi va haver un moment que l’empresa no va poder assumir més bestretes i així va ser com la relació laboral s’hauria acabat, motiu pel qual la professora va denunciar que no se li havia posat per escrit el seu contracte. D’aquí que s’obrís un expedient a Benet per aquest fet, un oblit que admet i que està d’acord que li suposi una sanció. “S’ha de ser més curós”, reconeix l’empresari.

Davant la instrucció de tot plegat s’hauria detectat que l’empresari tampoc no havia fet el curs de seguretat i higiene en el treball. I es van anar acumulant incidència, que considera Claude Benet que ja sobrepassen el límit d’allò concebible, i que fins ara li han suposat haver de pagar 1.100 euros als quals s’hi afegeix una reclamació de 6.055 euros més. I amb tot, assegura el lingüista, la professora la denúncia de la qual ha estat l’origen de tot plegat la va enviar el departament d’Ocupació. “Me la van enviar ells mateixos i en cap moment em van advertir que era una persona amb un llarg historial” almenys en pledejar judicialment.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending