El gasoil baixa un 16% i la gasolina un 13% en un any

Els carburants han continuat amb una disminució generalitzada durant el mes de maig

Sortidors de carburants.
Sortidors de carburants. ARXIU

El maig s’ha produït una disminució generalitzada dels preus dels carburants respecte a l’abril, segons el departament d'Estadística del Govern. El preu del gasoil de calefacció ha disminuït un -4,2%, el del gasoil de locomoció ha disminuït un -1,7%, el del gasoil de locomoció millorat un -1,6%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un -1,5% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un -1,4%.

En comparació amb el mateix mes de l'any passat, s’ha produït també una disminució general dels preus dels carburants: el del gasoil de calefacció s’ha reduït en un -23%, el del gasoil de locomoció un -16,6%, el del gasoil de locomoció millorat un -16,2%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un -13,7% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un -13,2%. 

La comparació dels preus mitjans en els darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, constata una reducció de tots els preus dels carburants: el del gasoil de calefacció ha disminuït un -5,7%, els del gasoil de locomoció un -4,4% i gasoil de locomoció millorat un -4,3%, el de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans, un -2,5% i un -2,4% respectivament. 

Comentaris

Trending