Campanya de la policia de control de drogues i alcohol al volant per Tots Sants

S'iniciarà dilluns vinent i té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres

Un control policial.
Un control policial. ARXIU

La policia comença el pròxim dilluns i fins el 7 de novembre, una campanya de controls d’alcohol i drogues als conductors. Se'n faran diversos, seguint el la línia de campanyes temàtiques encaminades totes elles a la disminució de la sinistralitat a les carreteres, i amb la finalitat última de l’assoliment de l’objectiu marcat de la disminució dels accidents. 

Aquesta campanya, segons informa la policia en un comunicat, respon a la responsabilitat d’ordenar controls preventius d’alcoholèmia que preveu el Codi de Circulació. Els controls preventius d'alcoholèmia segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d'accidents provocats pel consum d'alcohol, així com sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

La campanya de prevenció i d'informació a l'opinió pública té per objectiu principal disminuir la sinistralitat a les carreteres, disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol i drogues. Com en d'altres anys, la policia anuncia aquesta campanya, donat el seu volgut efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària i, augmentar la seguretat dels mateixos.

Tal com preveu el Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,00 g/l de sang en els conductors professionals i de 0,50 g/l per a la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, es recorda que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,50 g/l de sang per als conductors professionals i una taxa superior a 0,80 g/l per als no professionals.

Es recorda que no poden circular per les vies publiques els conductors de bicicletes o de vehicles de mobilitat personal (VMP) amb una taxa d’alcohol a la sang superior a 0,50 g/l. (sanció de 400 euros), i/o sota els efectes dels estupefaents (sanció de 600 euros).

Etiquetes

Comentaris

Trending