Un brot de coronavirus afecta 26 persones en una residència de gent gran d'Oliana

Es tracta de 16 residents i 10 professionals, tots ells asimptomàtics o lleus

Menjador de la residència.
Menjador de la residència. Altaveu

Un brot de coronavirus afecta 26 persones d'una residència de gent gran d'Oliana (Alt Urgell). Es tracta de 16 residents i 10 professionals. Aquest brot ha estat anunciat pel cap de vigilància epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat, Pere Godoy, durant la roda de premsa d'aquest divendres per informar de la situació de la covid-19 a la Regió sanitària de Lleida. Actualment hi ha 515 positius a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

La majoria de casos són asimptomàtics i lleus i s'han conegut després de fer una PCR. S'està efectuant una anàlisi de la traçabilitat dels contagis per tall d'identificar les persones amb les quals ha estat en contacte. Aquestes haurien de fer la quarantena aïllades a domicili. La residència ha informat que ha seguit tots els protocols sanitaris. Segons el departament de Salut de la Generalitat, al Pirineu també hi ha casos de coronavirus al Pont de Suert i a la Pobla de Segur. La residència d'Oliana on ha aparegut el brot tenia la categoria de verda i havia fet un autoconfinament des de principis de març.

Pel que fa al Segrià,hi ha vint brots de coronavirus, una setmana després del confinament perimetral. Tot i això, els responsables sanitaris han anunciat que no hi haurà un confinament domiciliari. Els contagis a la regió sanitària de Lleida continuen a l'alça. En els darrers set dies, s'ha arribat al rècord de 210 casos nous en un sol dia. Les xifres superen de molt les registrades durant la primera onada de l'epidèmia als mesos de març i abril.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending