Els bombers disposaran d'un camió autoescala amb un cost de 700.000 euros

El subministrament del vehicle es farà l’any 2022 i el consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació

Un camió de bombers.
Un camió de bombers. ARXIU

El consell de ministres ha aprovat  l’adjudicació per la contractació d’una empresa per subministrar un camió autoescala automàtica destinat al Departament de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament del ministeri de Justícia i Interior. L’adjudicació té un import de 707.000 euros i el subministrament del vehicle es farà l’any 2022.

Es dona resposta d'aquesta manera a la necessitat del cos de Bombers per fer front amb més eficàcia a tota mena d’intervencions en altura, sigui, entre d’altres, per incendis en habitatges i benzineres o per evacuacions de persones, ja que actualment es disposa d’un camió autoescala automàtica per a totes les parròquies.

La sessió setmanal del consell de ministres també ha aprovat quatre contribucions per un import de 100 mil euros a projectes de cooperació humanitària internacional que es destinaran a l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats, al Comitè Internacional de la Creu Roja, a favor del Programa Mundial d'Aliments i a UNICEF a través del Comitè Nacional d'Andorra. Aquest import està pressupostat dins la partida del ministeri d'Afers Exteriors dedicada al diferents programes de cooperació al desenvolupament.

Així, s'ha aprovat una contribució de 20.000 euros en concepte d'ajuda humanitària a l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur ) per respondre a la crisi a Veneçuela. L'acció de l'Acnur a Veneçuela i a la regió consisteix, entre altres, a organitzar i proveir protecció, allotjament i articles alimentaris als desplaçats i refugiats. L'ACNUR treballa, també, més particularment, per a la protecció de les dones i nenes.

Finalment, s'ha decidit la licitació dels treballs per dur a terme el condicionament d’uns espais situats a l’Edifici de les Columnes per poder-hi ubicar les futures noves dependències Centre de Formació d’Adults. El projecte té per objectiu definir les condicions tècniques i administratives associades a la realització dels treballs necessaris per adaptar una part de la superfície que ocupava l’antiga seu de la Batllia. El canvi d’ús dels locals i el fet de que no s’ocuparà la totalitat de la superfície destinada anteriorment a dependències de la Batllia, implica una redistribució mínima d’espais, així com la sectorització i reaprofitament de les instal·lacions existents per adaptar-les únicament a les zones que s’ocuparan a partir d’ara.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending