Les autoescoles demanen a Gallardo una sala més àmplia pels exàmens teòrics

També han sol·licitat millores en el terreny de les proves pràctiques i han debatut sobre el reglament que ha de regular el sector

Gallardo durant la reunió amb els representants de les autoescoles.
Gallardo durant la reunió amb els representants de les autoescoles. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo s'ha reunit aquest divendres amb representants de les autoescoles per debatre sobre el futur reglament del sector, l'entrada en vigor del nou Codi de circulació i les propostes de millora als exàmens de conduir. Des del col·lectiu han demanat que la sala de la prova teòrica sigui més gran perquè l'actual és petita i cal tenir en compte l'aplicació dels protocols de sanitat.

Els representants de les autoescoles també han demanat algunes millores en el terreny que acull les proves a la recta de la Margineda. En referència al nou reglament esperen tenir el text per a donar la seva opinió. Pel que fa a l'entrada en vigor del nou Codi de circulació, consideren que es necessari perquè l'anterior ja és antic. El projecte s'ha tancat aquesta setmana.

El text inclou la regulació dels patinets elèctrics. Els conductors d’aquests vehicles hauran de tenir una assegurança obligatòriament. Hauran de dur casc i no podran superar els 25 quilòmetres hora per carretera. Sempre que puguin hauran de circular pel carril bici. La majoria de professors de les autoescoles creuen que la reglamentació ha d'incidir en la circulació en rotonda i que quedin molt clars coses com la preferència, l’ús d’intermitents i la senyalització.

La reunió de Gallardo s'inclou amb les trobades que realitza amb diferents col·lectius. En el cas de les autoescoles coincideix amb una represa de la seva activitat després de la situació provocada per la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris

Trending