Els aturats inscrits al Servei d'Ocupació baixen a 914

La xifra representa una davallada del 13,9% en comparació amb el juliol que era de 1.061 persones

Comentaris

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. Altaveu

El ministre portaveu Eric Jover ha anunciat que el nombre global de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca a final de mes d’agost és de 914 persones, una xifra que representa una davallada del 13,9% en comparació amb el juliol (1.061 persones).

Al mateix temps es constata que el nombre total de llocs de treball oferts per part del SOA a final de l’agost és de 770, el que equival a una variació mensual positiva de l’11,1% en relació al mes anterior, quan se’n van oferir 693. Segons ha explicat Jover en la roda de premsa posterior al consell de ministres, "hi ha una tendència a la baixa del nombre d'inscrits al servei d'ocupació, que va superar les 1.800 persones el pic de la crisi".

Pel que fa a l’ajut per desocupació, 236 persones percebien a l’agost la prestació. Del total de 236, 186 són beneficiàries de les prestacions econòmiques ocasionals per desocupació involuntària arran del coronavirus SARS-CoV-2, un 27,1% menys que al mes de juliol. La resta, unes 50, són beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària preexistent a la COVID-19.

Aquest mes, el Govern ha posat en marxa el programa de foment de la contractació en el sector privat. El pla és similar al que ja s'havia impulsat pel sector públic, que es basa en una subvenció del Govern de 350 euros mensuals per treballador a aquelles empreses que facin contractes amb una durada de sis mesos a persones del Servei d'Ocupació.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending