Allau d’alumnes a les autoescoles del Principat

El confinament va trastocar la voluntat de molts clients i ara, sumats als que arriben de nous, la demanda per examinar-se s’ha incrementat considerablement

Un cotxe d'autoescola al camp de pràctiques de Govern.
Un cotxe d'autoescola al camp de pràctiques de Govern. SFGA/J.A.VILADOT

Les autoescoles estan rebent una bona quantitat d’alumnes aquest estiu. La situació viscuda durant el confinament va portar que pràcticament la totalitat d’aquests negocis haguessin de realitzar un ERTO i els alumnes van haver de cancel·lar les seves classes. Ara, els nous clients s’han ‘solapat’ amb els antics i a més, amb totes les mesures de prevenció sanitàries, el temps per fer pràctiques s’ha vist reduït.

Fins i tot, les fonts consultades per l’Altaveu han assegurat que estan rebent algunes queixes per part de la clientela, que demanda més agilitat als monitors i poder dur a terme les seves lliçons de conducció com més aviat millor, i han afegit que “estem al màxim, tenim un plus d’alumnes que potser arriba a millorar la situació de l’any passat a la mateixa època”.

A aquells alumnes que van esgotar el temps per examinar-se per culpa del confinament, se’ls ha allargat el termini automàticament

A més a més, s’ha pres de la decisió de separar els exàmens de cotxe per un costat i de moto i autobús per l’altre, fent que els examinadors hagin de reservar dos matins en comptes d’un i provocant una pèrdua de temps per impartir les seves classes. Respecte a la prova d’automòbil, encara que després del confinament només pujava un alumne amb l’instructor i l’examinador, ara ja fan servir el protocol habitual. És a dir, dos alumnes i quatre persones en total. S’ha de destacar també que a aquells alumnes que van esgotar el temps per examinar-se per culpa del confinament, se’ls ha allargat el termini automàticament.

Quant a les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus, a banda de la mascareta, els cotxes es desinfecten després de cada pràctica, encara que no es fa servir plàstic per protegir els seients del turisme, com si passa a la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Per últim, les fonts també han destacat que molts dels alumnes decideixen fer els tests des de casa, ja que és una opció totalment integrada i facilita l’aprenentatge davant la situació.

Etiquetes

Comentaris

Trending