L’ACU considera que l’increment del preu dels lloguers ha de ser la meitat de l’IPC

El president de l'entitat Lluís Ferreira mostra la seva preocupació perquè a l'hivern hi haurà gent que no podrà pagar la calefacció

Lluís Ferreira, president de  l’Associació de Consumidors i Usuaris.
Lluís Ferreira, president de l’Associació de Consumidors i Usuaris. ARXIU

El president de l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira creu que els lloguers per l'any vinent no poden pujar més de la meitat de l'Índex de Preus al Consum (IPC), especialment si aquesta xifra continua en el percentatge actual, per sobre del 7% i amb la previsió que augmenti.

Ferreira recorda que "des del mes d'abril estem avisant amb l'augment de l'IPC" i creu que "després de l'estiu arribaran els problemes". El president de l'ACU, adverteix que "Andorra s'està convertint en un país pobre a nivell general i ara entrarem dins del llindar de la pobresa energètica. Arribarem a un punt aquest hivern que hi haurà famílies que no es podran pagar la calefacció". 

Segons Ferreira, tot sembla indicar que pot arribar una crisi més forta que la de l'any 2008 i que cal frenar la inflació. "L'any 2008 la crisi és immobiliària però aquesta és energètica i de l'habitatge". Tots els indicis apunten a que l'alça dels preus del gas, els derivats del petroli i l’electricitat estan pràcticament garantits. 

Ara bé, el que més preocupa és la possible interrupció del subministrament de gas. Cal dir que no afecta per igual a tots els països. Per això, Ferreira preveu un escenari "molt complicat" i "cal que les administracions moguin fitxa abans que sigui massa tard".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending