Acord entre Andorra i Catalunya per a millorar la raça bruna

Els primers vedells andorrans fan un testatge de cinc mesos a l'Escola Agrària del Pirineu a Bellestar al municipi de Montferrer i Castellbò

El director d’Agricultura, Josep Casals, amb l’equip del Centre de Testatge de la Februpi, juntament amb tècnics i ramaders andorrans i catalans.
El director d’Agricultura, Josep Casals, amb l’equip del Centre de Testatge de la Februpi, juntament amb tècnics i ramaders andorrans i catalans. Februpi

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibitat i la Federació Bruna dels Pirineus (Februpi) que agrupa als ramaders catalans que tenen vaques brunes, han signat un conveni de col.laboració per millorar la raça i entre altres accions, que els vedells d'ambdues ramaderies estiguin de manera conjunta al Centre de Testatge que la Februpi té a l'Escola Agrària del Pirineu a Bellestar al municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). 

L'acord transfronterer s'ha produït després de diverses reunions així com de visites al Centre i a les fires, tant dels responsables polítics i tècnics del ministeri com dels ramaders catalans associats.  El director d'Agricultura, Josep Maria Casals i diferents tècnics del seu departament varen acompanyar als primers vedells andorrans a fer el testatge que durará més de cinc mesos a la comarca de l'Alt Urgell. Aquests vedells han estat sel.leccionats pel ministeri entre els de les més de 50 explotacions que tenen vaques brunes a Andorra. Si tot va bé, altres vedells andorrans continuaran fent estades a Catalunya.

Els responsables del centre han posat de manifest la importància d'aquest acord de col·laboració que compta amb el vist i plau del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya..

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending