Un 10% de les places a les activitats de lleure s’hauran de reservar a menors amb discapacitat

El nou reglament aprovat pel Govern estableix que, per als infants d’entre 3 i 11 anys, seran necessaris dos monitors en els grups de fins a 15 nens

Infants a les activitats de Sant Julià de Lòria
Infants a les activitats de Sant Julià de Lòria

El Govern ha aprovat el reglament de les activitats de lleure, una normativa que permetrà dotar de seguretat jurídica el teixit empresarial i associatiu que les organitza i alhora facilitar l’accés a aquestes activitats i reforçar la igualtat d’oportunitats i la seguretat dels infants i els adolescents que hi prenen part. Entre altres regulacions, s’estableix que cada grup haurà de tenir un mínim de dos monitors fins als 12 anys i d’un en el cas d’entre 12 i 18. A banda, caldrà reservar un 10% de les places per persones amb discapacitat.

Segons ha explicat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, feia temps que les diferents entitats del sector reclamaven aquesta reglamentació que persegueix la regulació de les activitats dutes a terme en el temps de lleure, organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades. Els impulsors d’aquestes tindran dos anys per adaptar-se al text. Les activitats subjectes al reglament són aquelles que es facin en el temps de lleure, concretament en període extraescolar o de vacances escolars, que es desenvolupin a Andorra, i en què prenguin part un mínim de quatre infants i adolescents

Pel que fa al desenvolupament de les activitats, es destaca la inclusió d’infants i joves amb discapacitat, que han de poder participar de manera inclusiva, plena i efectiva. Per garantir-ho, s’estableix que el responsable de l’activitat ha de reservar, com a mínim un 10% de les places ofertes per a aquestes persones. A més, s’haurà de disposar de professionals formats per atendre’ls adequadament.

La normativa establirà una ràtio mínima dels monitors que hauran de ser responsables de cada grup. En el cas d’infants d’entre tres i onze anys, caldrà dos fins a un màxim de 15 nens. En el cas dels adolescents d’entre dotze i divuit anys, bastarà amb un.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending