Sis mesos de reducció de pena per la mesura de gràcia dels Coprínceps

Els delictes pels quals hi ha més reclusos ingressats al centre penitenciari no es beneficiaran de l’indult

-
-
La visita dels Coprínceps acabarà suposant una reducció de pena de sis mesos per aquells presos que haguessin comès un delicte abans de la trobada entre Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Cert és que hi ha tot un seguit de delictes que queden exclosos de la mesura de gràcia. I es tracta dels delictes pels quals més reclusos fan estada al centre penitenciari de la Comella.

La mesura és habitual que l’adoptin els caps d’Estat quan fan una estada conjunta al Principat. L’indult acordat entre Macron i Vives replica els mateixos termes que l’adoptat el juny del 2014 per l’arquebisbe d’Urgell i el llavors president francès Françoise Hollande. Per tant, la reducció de sis mesos no s’aplicarà a aquells que hagin estat condemnats en rebel·lia o els que en el moment de la seva detenció o durant la seva estada penitenciària hagin tingut un comportament inadequat. 

Però, sobretot, la reducció de pena no s’aplica aquells que hagin comès delictes contra la vida, la integritat, la llibertat i la llibertat sexual; delictes contra la salut pública referents al tràfic il·legal de drogues tòxiques; delicte d’associació il·lícita; delictes de terrorisme; delictes de blanqueig de diners i de valors; i delictes contra la comunitat internacional.

Segons ha avançat el diari ‘BonDia’ aquest dimecres, actualment s’està fent el procediment burocràtic previ a l’aplicació de la mesura. Això és traslladar al Tribunal de Corts i a la fiscalia la voluntat dels Coprínceps per tal que facin els informes pertinents que han d’avalar la decisió formal i definitiva de Macron i Vives. Després, la mesura de gràcia serà publicada al BOPA i passarà a ser efectiva.

Comentaris (1)

Trending